Klapa - Bepo


BIOGRAFIJA:

Klapa Bepo je dječja školska klapa koja djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Nastala je početkom 90-ih godina i kroz nju su prošle generacije omiške djece.

Mnogi od njih i danas pjevaju u raznim klapama više ili manje poznatima a nadaju se i opstali.  Klapa trenutno broji 10 članova. To je uzrast od 11-14 godina. Bazirana većinom na izvođenju tradicionalnih klapskih pjesama ali  obrada pop pjesama također.

Za sve je potrebno vrijeme i trud pa probe imaju 2 puta tjedno a po potrebi prije nastupa i češće. Na posljednjem  11. Festivalu dječjih klapa u Zadru osvojili su prvu nagradu u uzrastu do 16. godina. Na istom Festivalu klapa je nastupila 10 puta i osvojila 9 nagrada.

Klapa redovito nastupa i na Omiškom klapskom festivalu u nekoj od večeri i kad god je to moguće direkcija festivala uvijek nađe mjesto za  klapski podmladak. Gosti su i drugih događanja u gradu i van grada,  npr. tjedan djeteta u Sinju, a nedavno su snimili i prilog za HTV-ovu školsku emisiju o radu dječije klape. Najdraži nastup im je bio na splitskom Poljudu kada su kao gosti kaštelanske klape Cambi nastupili ispred 15 tisuća ljudi. To im je bilo veliko uzbuđenje, kažu i vrijedilo je i znoja i proba usred ljeta za takvo iskustvo.

Naravno najdraža su im putovanja je upoznaju  nove ljude i vršnjake koji se kao i oni druže kroz pjesmu. Za sve aktivnosti potrebna je i dodatna podrška pa  se zahvaljuju  javno  ravnateljici škole koja podržava  svaki njihov  nastup i pomaže.

Klapa Bepo dobitnik je Skupne nagrade Grada Omiša za 2018. godinu!

SASTAV KLAPE:
1. glas  
2. glas  
3. glas  
Glazbeni voditelj Marija Didović

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
52. FDK Omiš 2018. Gosti festivala  
43. FDK Omiš 2009. Gosti festivala  
33. FDK Omiš 1999. Gosti festivala  
32. FDK Omiš 1998. Gosti festivala  
     
UKUPNO NASTUPA

4

1998., 1999., 2009.,2018.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA