Klapa - Bepo


BIOGRAFIJA:

Klapa Bepo je dječja školska klapa koja djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Nastala je početkom 90-ih godina i kroz nju su prošle generacije omiške djece.

Mnogi od njih i danas pjevaju u raznim klapama više ili manje poznatima a nadaju se i opstali.  Klapa trenutno broji 10 članova. To je uzrast od 11-14 godina. Bazirana većinom na izvođenju tradicoinalnih klapskih pjesama ali  obrada pop pjesama također.

Za sve je potrebno vrijeme i trud pa probe imaju 2 puta tjedno a po potrebi prije nastupa i češće. Na posljednjem  5. Festivalu dječjih klapa u Zadru osvojili su treću nagradu u uzrastu do 14. godina.

Klapa redovito nastupa i na Omiškom klapskom festivalu u nekoj od večeri i kad god je to moguće direkcija festivala uvijek nađe mjesto za  klapski podmladak. Gosti su i drugih događanja u gradu i van grada,  npr. tjedan djeteta u Sinju, a nedavno su snimili i prilog za HTV-ovu školsku emisiju o radu dječije klape. Najdraži nastup im je bio prošlog ljeta na splitskom Poljudu kada su kao gosti kaštelanske klape Cambi nastupili ispred 15 tisuća ljudi. To im je bilo veliko uzbuđenje, kažu i vrijedilo je i znoja i proba usred ljeta za takvo iskustvo.

Naravno najdraža su im putovanja je upoznaju  nove ljude i vršnjake koji se kao i oni druže kroz pjesmu. Za sve aktivnosti potrebna je i dodatna podrška pa  se zahvaljuju  javno  ravnateljici škole koja podržava  svaki njihov  nastup i pomaže.

Klapa Bepo dobitnik je Skupne nagrade Grada Omiša za 2018. godinu!

SASTAV KLAPE:
1. glas  
2. glas  
3. glas  
Glazbeni voditelj Marija Didović

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
52. FDK Omiš 2018. Gosti festivala  
43. FDK Omiš 2009. Gosti festivala  
33. FDK Omiš 1999. Gosti festivala  
32. FDK Omiš 1998. Gosti festivala  
     
UKUPNO NASTUPA

4

1998., 1999., 2009.,2018.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA