Klapa - Karmel


BIOGRAFIJA:

Klapa Karmel osnovana je 2008. godine, a ime je dobila po zaštitnici mjesta Gospi od Karmela. Karmel je brdo na kojem se ukazala Gospa, a ime Karmel u prijevodu znači - plodna zemlja, ljepota, sklad. Djelovanje klape usmjereno je ka očuvanju izvornih, tradicionalnih dalmatinskih pjesama.

Klapa je nastupila na brojnim klapskim i kulturnim manifestacijama na području Hrvatske od čega izdvajamo: nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na 2. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe gdje su osvojile brončanu plaketu, zatim nastupe na Smotri klapa u Crikvenici i Samoboru, te nastupe na brojnim smotrama i susretima klapa u Zadarskoj županiji.

Kvalitetu rada klapa je potvrdila na Festivalu klapa „Školjka“ i Festivalu klapa u Omišu gdje se ove godine plasirala na finalnu večer ženskih klapa. Članice klape organizatorice su tradicionalnog susreta klapa na području Zadarske županije – Večeri klapske pisme “Kamena Dalmacija“. Voditeljica klape Karmel je prof. Magdalena Miočić.

POSTAV KLAPE:
1. sopran Anđela Santini
2. soprani Katarina Mandić, Aleksandra Santini-Šarić, Slavica Santini
1. alti Anja Santini-Šuperba, Andrea Bezinović
2. alti Marina Fain, Ljiljana Kadija-Pulić, Magdalena Miočić
Glazbeni voditelj Magdalena Miočić, prof.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
48. FDK Omiš 2014. Završna večer ženskih klapa
47. FDK Omiš 2013. Završna večer ženskih klapa
46. FDK Omiš 2012. Izborna večer m/ž klapa
45. FDK Omiš 2011. Večer debitanata

KONTAKT PODACI:

Kontakt osoba: Slavica Santini
098/1606155

FOTO GALERIJA