Klapa - Munita


BIOGRAFIJA:

Klapa Munita osnovana je i započela s radom u siječnju 2013. Broji pet članova, što ujedno govori i o njenim glazbenim preferencijama - moglo bi ih se sažeti u tri riječi: izvornost,  harmonija i ljubav, a svi su njeni članovi pjevači s višegodišnjim klapskim iskustvom u različitim drugim klapama. U kratko su vrijeme svog djelovanja ostvarili veliki broj nastupa, od kojih posebno izdvajaju smotre u Senju i Bibinjama, kao i gostovanje na slavljeničkom koncertu klape Neverin.

Godine 2018. postali su apsolutni pobjednici festivala "Klape Gospi Sinjskoj", a zadnje tri godine redovito osvajaju nagrade na festivalu "Večeri dalmatinske pisme", što je kulminiralo 2019. godine kada su za svoj novi hit "Vratit će se naša dica" osvojili čak pet nagrada - prvu nagradu stručnog žirija, drugu nagradu publike, nagradu festivalskog orkestra, nagradu za najbolju izvedbu i nagradu portala "Dalmacija danas", što je nezabilježeno u 21 godinu postojanja festivala. Nakon toga, osvojili su i 3. nagradu stručnog žirija za izvedbu na ovogodišnjem festivalu "Klape Gospi Sinjskoj", te su na Večeri dalmatinskih klapa u Vodicama osvojili nagradu za najbolju klapu.

Redoviti su i višestruki finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a objavili su i klapski a cappella album Za šaku Munite u izdanju Croatia Recordsa. Klapa je, prateći Mladena Grdovića, osvojila grand prix nagradu na festivalu zabavne glazbe Split 2016. Posljednjih godina sudjeluje na nizu koncerata sa zadarskom glazbenom legendom Đanijem Maršanom. Također, bilježi gostovanja ili suradnje s Danijelom Martinović, Gabi Novak i Matijom Dedićem, kao i sa zadarskim bandovima Sexymotherfuckers i Rockatansky bandom. Posebno ističu suradnju s Tedijem Spalatom na pjesmi "Vratite mi moja lita", čiji je autor član klape Vjekoslav Šuljić, koji je autor većine Munitinih pjesama.

~~~~~

Klapa je 9. studenog 2023. proslavila prvih deset godina velikim, emocijama nabijenim, koncertom u prepunoj dvorani HNK u Zadru koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a mnogi su ostali ispred HNK bez željene ulaznice.

Više pogledajte ovdje!

SASTAV KLAPE:
1. tenor Hrvoje Rančić
2. tenori Marko Žorž;
Baritoni Vjekoslav Šuljić
Basovi Marko Vidučić, Matej Sikirić
Glazbeni voditelj Vjekoslav Šuljić

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Završna večer muških klapa  
52. FDK Omiš 2018. Završna večer muških klapa  
Autorska večer Mojimira Čačije  
51. FDK Omiš 2017. Završna večer muških klapa  
50. FDK Omiš 2016. Izborna večer m/ž klapa  
49. FDK Omiš 2015. Završna večer muških klapa  
Večer novih skladbi 3. NAGRADA ŽIRI
  Toga dneva svit je sta - glazba i tekst: Igor Brešan
48. FDK Omiš 2014. Izborna večer m/ž klapa  
     
     
UKUPNO NASTUPA 6 2014., 2015., 2016., 2017., 2018., 2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 6  
Ukupno nagrada 1  
Ukupno natjecat. nagrada -  
Ukupno ostalih nagrada 1  
     
Večer novih skladbi    
3. nagrada žiri 1 2015.
     

KONTAKT PODACI:

Vjekoslav  Šuljić - 091 518 7540

FOTO GALERIJA

~~~~~

Klapa Munita i Đani Maršan na proslavi desete obljetnice djelovanja