Klapa Munita obilježila 10 godina pjevanja

11.Studeni.2023.

Klapa Munita proslavila je u četvrtak 9. studenog prvih deset godina velikim, emocijama nabijenim, koncertom u prepunoj dvorani HNK u Zadru koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a mnogi su ostali ispred HNK bez željene ulaznice.

Gradska je klapa razbudila Zadar, Kalelarga je prije i poslije koncerta bila puna Zadranki i Zadrana, pjevalo se uglas s Munitom i njihovim gostima: bili su to Đani Maršan i “povratnica iz Zagreba” Emilija Kokić uljepšali su veliku obljetnicu svojim izvedbama, a na visini zadatka bio je i prateći bend s izvrsno raspoloženim glazbenicima, kao i Tamara Šoletić koja je nadahnuto vodila večer.

Stiga je dan koncerta. Osjećaj je sličan onome kad smo se (većina) ženili. Nekoliko miseci dogovora, mobitela, promocije … puno ljudi, puno prijatelja. Triba paziti na sve detalje. Na svakog čovika. Ali večeras….večeras ćemo čekati da se zastor digne, i svitla priguše. I krenuti u ono u čemu najviše uživamo. Hvala svima što ste se najavili i što dolazite. Hvala i svima vama koji ste ostali bez karte – nadamo se da ćemo se pismon odužiti neki idući put. Danas je naš dan – objavila je Munita prije izlaska na pozornicu.

~~~~~

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

~~~~~

Bila je to zbilja večer za pamćenje u kojoj se dobro moglo čuti zašto je Munita godinama stekla status koji uživa, ne samo kao zadarska klapa, već i puno šire.


Tekst preuzet sa portala Zadarski.hr.


Još o klapi pročitajte ovdje