Klapa - Riva


BIOGRAFIJA:

Dječja klapa Riva prvotno je oformljena kao mješovita dječja klapa Benja 2021. godine u Zadru na inicijativu Marije Vičević, ujedno i profesorice Glazbene kulture u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, Zadar. Naziv klape promijenio se u rujnu 2022. godine, kada je troje osnovnoškolaca iz klape prešlo u različite srednje škole te klapa odučila nastaviti s daljnjim samostalnim radom izvan svojih škola.

U kratko vrijeme svog djelovanja, klapa je postigla brojne uspjehe. Najveći uspjesi klape su dvije nagrade u 2022. godini, i to 2. nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na Festivalu dječjih klapa u Zadru te 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na Festivalu dječjih klapa u Omišu – 1. smotri dječjih klapa, te priskrbila plaketu  Brončani omiški grdelin za osvojeno 3. mjesto.

Klapa njeguje četveroglasno a cappella pjevanje klapskih, dalmatinskih tradicijskih pjesama, no repertoar upotpunjuju i obrade popularnih pjesama. Dosad postignut uspjeh im jako puno znači te daje izvrstan „vjetar u leđa“ . Od 2020. do 2022. godine klapa je snimila čak osam videospotova objavljenih na Youtube kanalu, i to dvije božićne vokalno-instrumentalne skladbe – covere s kojima se posebno proslavila u medijima, a potom i šest a cappella tradicijskih klapskih pjesama.

Za svoje projekte klapa je dobila veliku naklonost medija te brojne ovacije publike. Izvedbe klape objavljene su na raznim radio postajama, internetskim portalima i televizijskim prilozima. Od gostovanja, klapa može izdvojiti televizijske priloge i intervjue u Dnevniku Nove TV, HRT-a i Diadore TV te u emisijama zadarskih radio postaja. Klapa je nastupala na raznim događanjima i priredbama Zadarske županije, klapskim susretima u Vinjercu i na otoku Pagu te u Vukovaru.

SASTAV KLAPE:

Aktualna četveroglasna mješovita postava klape broji 9 članova: Antea Bilaver, Leina Kovačević, Ema Pijaca, India Savić, Viktoria Jelić, Rafaela Šuljić, Jere Kesić, Luka Pavin i Toni Čurković. Članovi klape su učenici od 7. razreda osnovne škole do 1. razreda srednje škole. Osnivačica i voditeljica klape je Marija Vičević, magistra glazbene kulture.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
57. FDK Omiš  2023. 2. smotra dječjih klapa Brončani omiški grdelin
56. FDK Omiš  2022. 1. smotra dječjih klapa Brončani omiški grdelin
UKUPNO NASTUPA 2 2022., 2023.

NAGRADE NA FESTIVALU:

Na 1. Smotri dječjih klapa u okviru 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022. klapa je u Kategoriji A (do 15 godina)osvojila prvu nagrada za osvojenih 92,83 bodova i time zavrijedila Brončani omiški grdelin za osvojeno 3. mjesto.

Isti rezultat klapa je ostvarila i na 2. Smotri dječjih klapa u okviru 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023., ovaj put u  Kategoriji B (učenici srednjih škola ) - zavrijedila Brončani omiški grdelin za osvojeno 3. mjesto.

KONTAKT PODACI:

Marija Vičević - 099 656 8 011

FOTO GALERIJA

~~~~~

 

  Brončani omiški grdelin za osvojeno 3. mjesto na 2. Smotri dječjih klapa
Omiš 2023. u Kategoriji B (učenici srednjih škola)