Klapama Dalmari (m) i Oželanda (ž) druga izborna večer

03.Srpanj.2022.

U nedjelju, 3. srpnja, drugog vikenda 56. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu održana je Druga izborna večeri. Nastupilo je jedanaest ženskih i muških klapa. Među njima su i dvije debitantske klape koje prvi put dolaze u gradić na ušću rijeke Cetine. Redoslijedom određenim ždrijebom, nastupaju klape: Puntape (ž) debitantice iz Novog Vinodolskog, Delmati (m) iz Solina, Ventula (ž) iz Splita, Podvorje (m) iz Kaštel Sućurca, Mindula (ž) iz Okruga Gornjeg, Krunik (m) iz Kučina, Oželanda (ž) iz Zagreba, Banderija (m) debitanti iz Zagreba, Dalmari (m) iz Maribora u Sloveniji, Teranke (ž) iz Pule i Žurnata (m) iz Svetog Filipa i Jakova.

Prema ocjenama stručnog povjerenstva koje je radilo u sastavu: Mario Markovina, Antonela Burić, Ivo Lise, Antonia Tomas i mo. Mojimir Čačija najbolja je kod muških klapa bila slovenska klapa DALMARI iz Maribora, a kod ženskih klapa OŽELANDA iz Zagreba.

~~~~~

POKROVITELJ VEČERI

Nakon obje održane izborne večeri poznati su sudionici završnice ovogodišnjeg Festivala u kategorijama ženskih i muških klapa. Po deset klapa nastupit će u finalima koja su na programu 15. i 16. srpnja. Ukupan broj osvojenih bodova u izbornim večerima odredit će i redoslijed nastupa klapa u završnim večerima.

~~~~~

Ocjene Stručnog ocjenjivačkog suda možete pogledati u tablici ovdje!