Klape na Klisu – 30. izdanje

27.Srpanj.2022.

Klapska fešta na Klisu po svemu je neobična, a pogotovo po tradiciji da svaka klapa ima domaćina, obitelj koja pjevačima priredi ručak i druženje.
Nije se još bio ni razišao zvuk pljeska s finalne večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a ono je u tvrđavi na Klisu već idućega sumraka odzvonilo 30. jubilarno izdanje smotre “Klape na Klisu”. Umjetnički ravnatelj ove manifestacije, legendarni dalmatinski klapski tenor “devićevaca” Branko Tomić, okupio je za ovu večer osam odličnih grupa koje su sve odreda izvele po dvije tradicionalne klapske pjesme.

~~~~~


Fotografija: Duje Bonačić

~~~~~

Među tri ženske klape bile su Salona (Solin), Orca (Split) i Fjoret (Tučepi), dok su od muških nastupili Munita (Zadar), Praska (Podstrana), Delmati (Solin), Sinj (Sinj) i Filip Dević (Split).

Kao gost ove jubilarne manifestacije, s prigodnom deklamacijom vlastitih stihova na rodnoj mu komiškoj cokavici, nastupio je profesor i pjesnik Joško Božanić. Za finale koncerta sve su klape zajedno efektno izvele završni zbor iz Zajčeve opere “Nikola Šubić Zrinjski” – “U boj u boj”.

Preneseno sa portala “Slobodna Dalmacija“.