Klape na Neretvi po treći put u Čapljini

22.Travanj.2017.

I ove se godine u Čapljini 27. travnja 2017. u Hotelu “Mogorjelo” po treći put održao koncert pod nazivom “Klape na Neretvi“, koji je prema Protokolu o suradnji potpisanog između Ustanove “Založba kralja Tomislava iz Čapljine i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ujedno audicija za klape iz Bosne i Hercegovine za ovogodišnji 51. omiški festival. Nastupile su renomirane klape iz Hercegovine, i to (abc redoslijedom): BuraM (ž)-Mostar, Castelnuovo (mj)-Herceg Novi, Diva (ž)-Široki Brijeg, Goromita (mj)-Vrgorac, Herceg (m)-Čitluk, Kurenat (mj)-Mljet, Mir (ž)-Mostar, Porat (m)-Lumbarda, Studenac (m)-Kruševo, i Signum (m)-Čapljina. Kao gosti nastupila je muška klapa Trebižat iz Trebižata.

herceg(1)-2017

Publika je najviše glasova dala muškoj klapi Herceg iz Čitluka koja je time postala pobjednik ove večeri. Domaćoj mješovitoj klapi Signum publika je dodijelila drugo mjesto.

U prepunoj dvorani hotela “Mogorjelo” nazočnima obratili su se predsjednik Ustanove “Založba kralja Tomislava” Stjepan Šutalo i ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa prof. Mijo Stanić.

Po završetku koncerta dalmatinska klapska pisma razlijegala se mirnim krajolikom Čapljinskog kraja do dugo u noć.

Još jedna uspješna klapska večer u Hercegovini, još jedan dokaz čvrste i prijateljske suradnje.

klape-na-neretvi(2)

Kliknite ovdje i preuzmite Program koncerta

 

~~~~~


FOTOGALERIJA