Klapa Neverin dobitnica nagrada Splitsko-dalmatinske županije

24.Rujan.2020.

Ženskoj klapi Neverin iz Kaštel Lukšića za izniman doprinos kulturi 30. rujna na svečanom obilježavanju dana Splitsko-dalmatinske županije uručena je Nagrada Splitsko-dalmatinske županije, za izniman doprinos kulturi.
Društvo za očuvanje kulturne baštine „Bijaći“ i Turistička zajednica grada Kaštela predlagatelji su ove nagrade te kako je istaknuto u opisu Prijedloga, Ženska klapa Neverin nezaobilazni je sudionik svih važnijih manifestaciju u gradu Kaštela i na području cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Svojim radom neumorno pronosi hrvatsku klapsku pjesmu, jedinstvenu u europskoj glazbenoj baštini. Time pridonosi kako kulturi i identitetu hrvatskog naroda tako i turizmu grada Kaštela, Županije i cijele Republike Hrvatske, stoji u Prijedlogu.

Puno nam znači ta nagrada jer je to ipak jedno priznanje da ljudi prate naš rad i da nas cijene. Drago nam je što smo predložene od strane Društva „Bijaći“ i Turističke zajednice Kaštela, što su prepoznali naše nastojanje da očuvamo našu kulturnu baštinu. To nam je dodatni poticaj za naš daljnji rad jer smo predložene za nagradu ne samo radi našeg postignuća i nagrada koje smo kroz godine rada osvojili, nego i zbog sudjelovanja na raznim promocijama za potrebe grada Kaštela, pa i na razini Županije – kazala nam je Antonela Burić voditeljica klape.

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića u posjedu ima veliki broja najsjajnijih odličja na festivalima, domaćim i međunarodnim. Uz mnogobrojne nagrade na festivalima svrstavaju se među najtrofejnije ženske klape u cijeloj Hrvatskoj sa 50 domaćih i međunarodnih nagrada, a osim brojnih nagrada ostvarile su i nekoliko zapaženih turneja u Španjolskoj, Chileu i Rimu.