Klapi Tamarin dodijeljena posebna nagrada na Melodijama hrvatskog juga

12.Kolovoz.2020.

Održane su 27. Melodije hrvatskog juga Opuzen, u petak 7.kolovoza 2020.godine. Revijalni dio večeri je bio posvećen poznatom šansonjeru Ibrici Jusiću, kojem je uručeno priznanje za dosadašnji doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi. Nastupali su mnogi eminentni izvođači, među njima i solinska ženska klapa Tamarin kojoj je pripala „Posebna nagrada direktora festivala“ za novu klapsku skladbu „Pogledaj me“ autorice glazbe i stihova prof. Žane Sunare iz Solina i aranžmana Vicka Dragojevića iz Dubrovnika, poznatog basa i voditelja klape Kaše.

 „Dobile smo čast otvoriti festival. Nastupale smo prve i bile presretne što imamo priliku prezentirati našu pjesmu, ni ne razmišljajući o nagradama. Među tolikim brojem izvođača zabavne glazbe, profesionalnih glazbenika i pregršt novih pjesama i izvrsnih produkcija, biti zamijećene sa klapskom skladbom te dobiti priznanje je zaista velika stvar. Jako smo ponosne.
Ova nas je godina svih zatekla sa pandemijom bolesti COVID-19 i puno je planiranih aktivnosti „palo u vodu“, manifestacija i nastupa nažalost otkazano.  Mi smo, kao i svih godina do sada, vrijedno nastavile svoj rad sa našim voditeljem prof. Mirkom Radanom na našim klapskim probama, koji se evo isplatio, jer smo usprkos ovako neizvjesnoj sezoni priskrbile ovo vrijedno priznanje na opuzenskom festivalu.
Posebnost je i u tome što nije prvi put da se kao klapa vraćamo iz Opuzena sa nagradom u rukama, jer nas uz to dalmatinsko malo mjesto u dolini Neretve vežu i prijašnji uspjesi, nagrade i vesele anegdote, kojih je zaista puno u gotovo tri desetljeća djelovanja naše klape.
“ – radosno će Tamarinke

Značajno je napomenuti kako slijedeće godine solinska ženska klapa Tamarin slavi svoju 30. obljetnicu vrijednog i kontinuiranog rada u prezentaciji kulturnog amaterizma i očuvanju dalmatinske klapske pjesme, te za  proslavu svog rođendana priprema puno zanimljivih aktivnosti između kojih se marljivo pripremaju za prijavu na audiciju za FDK Omiš 2021.godine.