Koncert Dalmatinskih klapa u Windsoru, Kanada

03.Veljača.2018.

Treći godišnji acappella koncert Dalmatinskih klapa u Windsoru održan je 13. siječnja 2018. godine i bio je više nego uspješan glazbeno-kulturni događaj i donio je toplinu zvukova sunčane Dalmacije, u prohladnu i snijegom pokrivenu Kanadu. Uz domaćine i organizatore koncerta – mješovitu klapu Kartolina, nastupile su i klapa mladih Fritule iz Windsora i po prvi put iz Hrvatske – muška klapa Krunik iz mjesta Kučina pokraj Solina. Dvorana Rodzik u Galeriji Umjetnina u Windsoru je bila ispunjena do zadnjeg mjesta i publika je mogla uživati u kombinaciji vizura moderne arhitekture Windsora i Detroita i tradicionalne klapske pjesme iz naše dalmatinske i hrvatske kulturne baštine.
Tri klape su izvele ukupno dvadeset pjesama, a klapi Krunik se na kraju koncerta pridružio i legenda klapske pjesme Tonči Miletić Gulin, prvi tenor klape Ošjak i otpjevao s njima par nezaboravnih pjesama iz Ošjakovog repertora. Klapa Krunik je svojim izvedbama potvrdila da pripada samom vrhu klapske glazbene scene. U sklopu programa, voditeljica klape Kartolina, Višnja Tijardović je pročitala i vrlo srdačna pisma pozdrava i potpore, gospođe Branke Bezić Filipović u ime Hrvatske Matice iseljenika i gospodina Mije Stanića u ime Festivala Dalmatinskih klapa u Omišu.

 

 

 

Koncert “Tri klape” koji se održao 20. siječnja 2018-te u Mississaugi, u Living Arts Centru je polučio odličan odaziv i vjerujemo ispunio srca i duše nazočnih. Pred oko tri stotine posjetitelja, tri klape i njihovi gosti su izveli skoro trideset pjesama raznovrsnih žanrova; izvornih klapskih acappella, obrada popularnih pjesama sa i bez instrumentalne pratnje, te crkvenih pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku.

Više o koncertima možete pročitati na službenim internetskim stranicama mješovite klape Kartolina.