Koncert “Klape na Neretvi”

02.Svibanj.2015.

U prepunoj dvorani hotela Mogorjelo u Čapljini, 30. travnja 2015. godine (četvrtak) održan je koncert pod nazivom “Klape na Neretvi“, ujedno i audicija za klape iz Bosne i Hercegovine za izborne večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Organizator koncerta je Ustanova “Založba kralja Tomislava“, a isti je održan temeljem “Protokola o suradnji” potpisanog ove godine između Ustanove i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Voditelj programa bio je dubrovački glumac Frane Perišin i odmah na početku pozvao je gosp. Stjepana Šutala, ravnatelja “Založbe kralja Tomislava“, koji je između ostalog spomenuo potpisani ugovor o suradnji između Festivala i Založbe Kralja Tomislava od 16. ožujka 2015. Ovakav koncert za klape iz BiH održavati će se i ubuduće, a biti će, kako je već spomenuto i audicija za klape s ovog podneblja za izborne večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

49-fdk-klape-na-neretvi-002


Uz umjetničkog ravnatelja Festivala maestra Dušana Šarca, koncertu je nazočio i ravnatelj Dražan Mladin. Pozdravio je organizatore, klape i publiku. Ujedno je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i brojem klapa koje nastaju na ovim prostorima. Pozvao je na daljnji ustrajan rad kako bi ovo što se započelo, bilo nastavljeno i u budućnosti.

Na koncertu – audiciji, ukupno je nastupilo 10 klapa. Drača i Narenta iz Mostara, Signum, Trebižat, Travertin i Lira iz Čapljine, Zvizdan muška i ženska klapa iz Posušja, Studenac iz Kruševa kod Mostara i Zvijezda mora iz Neuma. Gost večeri, koja je nastupila u zabavnom djelu, bila je klapa Kaše iz Dubrovnika. Nastup klapa koje sudjeluju na audiciji za FDK Omiš, ocjenjivalo je stručno povjerenstvo Festivala dalmatinskih klapa. Publici je pružena prilika da SMS porukom izaberu najbolje klape.

Prva tri mjesta po glasovima publike pripala su domaćim klapama Signum, Travertin i Trebižat. Bila je to još jedna večer koja je oplemenila i obogatila prisutne ljubitelje kulture i klapske pisme.

~~~~~


FOTOGALERIJA