More ti si čežnja – klapski koncert ZG klapa

12.Lipanj.2020.

U utorak 16. lipnja, u 20 h u organizaciji ženske klape Armorin iz Zagreba u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda putem live streama održat će se klapski koncert “More, ti si čežnja“.

Organizatorice koncert najavljuju ovim riječima:

Koncert “More, ti si čežnja” do sada se održao četiri puta (2006., 2007., 2008. i 2016.). Peti koncert održat će se u potpuno drugačijim okolnostima – bez koncertne publike i online. Želja nam je organizacijom ovog koncerta učiniti korak ka povratku klapske pjesme u okvirima ”novog normalnog”, pogotovo njenog najvažnijeg segmenta – onog izvedbenog.
Teško je zamisliti bolji koncertni prostor od velike dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda koja je, nažalost, teško stradala u nedavnom potresu. Sve klape sudionice ovog koncerta u različitim su prigodama nastupale u “Glazbenjaku”. Glazbeni je zavod, naposlijetku, dugo vremena bio i neslužbeni dom čitave zagrebačke klapske scene. Sretni smo stoga što će, makar i bez prisustva publike, tim zdanjem još jednom odzvanjati klapski četveroglas i posve smo sigurni da ćemo se ubrzo tamo ponovno susresti svi;  klape i publika, onako kako najviše volimo. Da bi se to dogodilo, dvorani je potrebna pomoć pri obnovi pa stoga pozivamo sve vas koji ćete pratiti koncert da umjesto ¨”ulaznica” donirate sredstva za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda kako bi taj hram glazbe čim prije povratio svoj stari sjaj.

Nastupaju: Armorin (ž), Bošket (m), Cesarice (ž), Ćakulone (ž), Dišpet (ž), Figurin (ž), Grdelin (m), Obilanca (ž), Sagena (m) i Slavić (mj).

Više o mogućnostima donacije na linku: www.hgz.hr/donacije