Novi CD za dvadeset godina klape Armorin

30.Studeni.2019.

Povodom promocije novog nosača zvuka ‘Dite‘, te obilježavanja dvadeset godina rada ženska klapa Armorin iz Zagreba održala je promotivni svečani koncert u četvrtak 12.12.2019. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Već dvadeset godina svojim radom i angažmanom klapa Armorin nastoji oplemeniti i od zaborava očuvati jedinstvenu baštinu a cappella klapskog izričaja. Vođene tim ciljem želja im je bila od zaborava sačuvati neke pjesme od kojih mnoge do sada uopće nisu snimane, dok su neke izvođene vrlo rijetko i gotovo su pale u zaborav. Tako su snimile i novi nosač zvuka koji prigodno izlazi u godini kad obilježavaju i dvadeset godina rada klape.

Kad ti žena nešto govori, slušaj što ti govori očima” rekao je davnih dana Victor Hugo, a članice klape bi nadodale slušaj što ti govori kroz pjesmu. Pomno odabranim pjesmama na nosaču nosaču zvuka klapa nas vodi u priču o ženi u cijeloj paleti njezinih uloga i emocija. Želja im je ispričati nam priču o borbenoj mladoj djevojci, strastvenoj ljubavnici, odanoj prijateljici, supruzi i kćeri te nježnoj i požrtvovnoj majci. Njezine najintimnije i najiskrenije osjećaje prenijele su u višeglasni fuzionirani zvuk klapskih pjesama, koji zahvaljujući ljepoti stiha i bogatstvu nota iz izvornih narodnih napjeva te skladbi koje potpisuju bardi klapskog pjevanja poput Ljube Stipišića Delmate, Dinka Fia, Eduarda Tudora, Krešimira Magdića, Mojimira Čačije, Joška Ćalete te Marka Rogošića, vjerodostojno prenose svu ljubavnu patnju, bol, razočarenje, ali i životnu sreću te iskonsku snagu žene. Njihova htijenja oćutila je i neizmjerno talentirana splitska akademska slikarica Tisja Kljaković Braić koja je sva njihova čuvstva ovjekovječila svojim jedinstvenim potpisom i utkala u likovno oblikovanje ‘Diteta’.