Odlazak jednog od najvećih – Oliver Dragojević

29.Srpanj.2018.

Je, baš je život skalinada … penješ se i padaš … nema dugo da smo kao nacija svi bili jedno u srići i nadanju … danas smo, čini se, svi jedno u tuzi … nijemi i pomalo izgubljeni, svjesni kako glazba koja je mnogima nosila upravo njegovo ime, više nikad neće biti ista. Otišao je jedan, jedini, najveći – Oliver Dragojević.

Svoj trag ostavio je i na Festivalu, kada je davne 1994. godine nastupio na autorskoj večeri Jakše Fiamenga. A oni koji su imali sreću biti dio tih trenutaka kažu kako su pravi koncerti bili oni kada bi Oliver zapjevao sa legendarnom klapom Ošjak u svojoj Veloj Luci, daleko od svjetala reflektora a blizu običnom čovjeku. Tada je, kažu, bio iskreno sretan.

Oliver na autorskoj večeri Jakše Fiamenga na 28. Festivalu dalmatinskih klapa, Omiš 1994.

O njegovoj impresivnoj, više od pola stoljeća dugoj  glazbenoj karijeri, puno je puta puno toga napisano, nabrojano i rečeno. Stoga, možda je trenutak samo za pokloniti se ovom istinskom glazbenom velikanu, čoviku s velikim Č i reći mu – hvala. Hvala za svaku lipu pismu koju nam je ostavija, a s kojima smo rasli, plakali, smijali se, sastajali se i rastajali, rađali se i umirali. I da, spomenimo ga se svaki put kad zapiva klapa ispo’ volta u po’ glasa … vridilo je živit u istom vrimenu s tobon.