Posjet predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba

29.Studeni.2021.

Na poziv gradonačelnika Grada Omiša Ive Tomasovića i ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa Mije Stanića Grad Omiš je krajem listopada posjetio predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Joško Klisović. U uredu gradonačelnika održan je sastanak na kojem su pored navedenih osoba prisustvovali pročelnica stručne službe GSGZ gđa. Mirjana Lichtner Kristić i predsjednik Gradskog vijeća grada Omiša dr. Zvonko Močić.

Svrha sastanka bila je upoznavanje s novim predsjednikom skupštine Grada Zagreba i pobliže informiranje o uspješnoj suradnji gradova Omiša i Zagreba, te dugogodišnjoj tradiciji održavanja koncerata „Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na Dar“ u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i „Grad Zagreb Gradu Omišu“ u Omišu. Sudionici sastanka nedvojbeno su zaključili kako se suradnja ovih gradova nastavlja i u budućnosti. Zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije odlučeno je da se ove jeseni tradicionalni koncert „Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na Dar“ umjesto u KD Vatroslav Lisinski održi na otvorenom pod počasnim pokroviteljstvom GSGZ, u okviru manifestacije „Advent u Zagrebu“,.

Tijekom boravka u Omišu gospodin Klisović posjetio je muzej omiškog Festivala i staru gradsku jezgru u kojoj se održavaju festivalski koncerti te se pobliže upoznao s kulturnom tradicijom i bogatom poviješću grada Omiša i Festivala.