Sedmi Festival studentskih klapa u Zagrebu

06.Travanj.2019.

Sedmi po redu Festival studentskih klapa održan je 23. ožujka u prepunom prostoru Kina Studentskog Centra. Natjecalo se ukupno osam klapa, i to (abc): Banderija (m)-Sinj, Euterpa (ž)-Zagreb, Falkuša (mj)-Zagreb, klapa Sveučilišta u Mostaru (m)-Mostar, Lugarin (m)-Zagreb, Luše (ž)- Split, Trebatinke (ž)-Zagreb i Vokalisti Sv. Josipa (m)-Zagreb.

Stručni žiri radio je u sastavu Terezija Kusanović, Vedran Bonačić i Antonio Bogojević.

Prema ocjenama stručnog žirija pobjednici ovogodišnjeg festivala su klapa Luše (ž)-Split, drugo mjesto pripalo je ženskoj klapi Euterpa iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojila mješovita klapa Falkuša iz Zagreba.

Ženska klapa Luše iz Splita, pobjednice festivala

Publika je također imala priliku nagraditi klapu po izboru. Njena nagrada pripala je ženskoj klapi Luše, koja je srca posjetitelja osvojila pjesmama Izresla ruža rumena te Diva Grabovčeva autora Marka Perkovića Thompsona.

Organizatori su se posebno zahvalili gostima KUD-a Jedinstvo koji drugu godinu zaredom sudjeluju na festival kao i prošlogodišnjim pobjednicima festival klapi Pianissimo, koji su na oduševljenje publike izveli prošlogodišnje ‘’Jugo’’. Nakon nastupa, na redu je bio domjenak gdje su se članovi klapa družili s posjetiteljima, zapjevavši tradicionalne pjesme uz čašu vina i dalmatinskog pršuta. Za after party pobrinuo se DJ Flex, koji je u klubu Hangar stranim i domaćim hitovima student držao na nogama do ranih jutarnjih sati.Više o festivalu na Facebook stranici !

 

Izvor: Udruga studenata grada Splita
Foto: Facebook / Udruga studenata grada Splita