Slavljenički koncert ženske klape Luka Rijeka

22.Studeni.2020.

Malo se koja klapa može pohvaliti brojkom od trideset pet (35) godina umjetničkog djelovanja i stvaranja na vijugavoj, turbulentnoj, nestalnoj i nepredvidivoj glazbenoj sceni. Još ako k tomu napomenemo da se radi o ženskoj klapi, onda je divljenje, poštovanje, pa čak i čuđenje, još i veće. Ako dodamo i činjenicu da se radi o riječkoj klapi Luka, svemu tome možemo nadodati još i ponos, kao i iskrene čestitke.

Klapa Luka ove godine slavi 35. obljetnicu svojeg postojanja, a slavlje priređuje 22. studenog svečanim koncertom u crkvi Uznesenja bl. Djevice Marije s početkom u 19.30 sati. Nažalost, zbog situacije s epidemijom koronavirusa, koncertu neće prisustvovati publika, već će svi oni željni dobre klapske glazbe morati posegnuti za internetom i koncert pratiti na YouTube kanalu Hrvatske glazbene unije.

– “Na koncertu ćemo iznijeti mnogima dobro poznat presjek našeg glazbenog stvaralaštva, više i manje poznate primorske, klapske ili tradicionalne skladbe i za nas aranžirane pop uspješnice. Dakako, sve primjereno za nastup u crkvi” – najavljuje predsjednica klape Luka, altistica Jagoda Lesica.

Preneseno sa portala riječkog Novog lista


Festival dalmatinskih klapa i omišani žensku klapu Luka iz Rijeke uvijek su rado gledali i slušali na omiškim pjacetama.
U nadi da će to još dugo potrajati direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš od srca čestita klapi ovu značajnu obljetnicu.


Više o klapi na festivalskim stranicama ovdje!