Snimke večeri 58. FDK na HR Radio Splitu

20.Srpanj.2024.
edo_gracin

I ove godine nastavlja se suradnja između Hrvatskog radija Radio Split i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u pogledu snimanja i emitiranja, izravno ili reprizno večeri sa 58. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Proteklog vikenda održavane su izborne večeri. Vrijedni glazbeni urednik Radio Splita Eduard Gracin emitirat će snimke večeri 58. Festivala dalmatinskih klapa Omišna HR Radio Splitu kako slijedi:

–  Večer klapa debitanata (Bol, o.Brač) u srijedu, 24.7.2024. poslije vijesti u 20 sati

–  Večer Vinka Coce (otvorenje festivala) u srijedu, 31.7.2024. poslije vijesti u 20 sati

–  Večer novih skladbi u srijedu  7.8.2024. poslije vijesti u 20 sati

–  Autorska večer mo. Joška Ćalete u srijedu  14.8.2024. poslije vijesti u 20 sati

–  Večer mješovitih klapa u srijedu  21.8.2024. poslije vijesti u 20 sati

Inače svakoga petka u Glazbenom marendinu Radio Splita, nakon vijesti u 10 sati ujutro, Hrvatski radio Radio Split emitira klapske, uglavnom tradicijske a capella pjesme.

~~~~~

logo-hr-radio-split

Riječi Ovdje Radio Zagreb – Studio Split; prvi put izrečene su u srijedu 28. srpnja 1954. godine, a prva emitirana pjesma bila je narodni napjev Sve ptičice iz gore. Nakon nekoliko mjeseci uredničko mjesto od Zvonka Letice preuzima Marinko Bojić. Prvi glazbeni urednik bio je maestro Vinko Lesić. Iako skromnom opremom emitiran na srednjem valu, program Radio Splita, koji se stvarao u vili Ruža na Mejama sa šest profesionalno zaposlenih, čuo se u gotovo svim mediteranskim zemljama, što je posvjedočeno pismima slušatelja i hrvatskih pomoraca. Program se emitirao tri i pol sata na dan, tijekom jutra kada se nije emitirao matični program iz Zagreba.

~~~~~

Ovim putem Festival dalmatinskih klapa upućuje čestitke za sedamdeset godina uspješnog djelovanja HR Radio Splita. Svaka čast!

~~~~~

Kliknite ovdje! i slušajte Hrvatski radio Radio Split !