Sto godina NK Omiš

31.Svibanj.2019.

Nogometni klub s ušća rijeke Cetine Omiš osnovan 1919. godine pod imenom Komita. Godine 1952. uzima ime Iskra, a od 1955. godine nosi sadašnje  ime, ime svog grada. Proslavu stogodišnjice osnutka kluba uveličat će hrvatska nogometna reprezentacija koja će na omiškom stadionu “Anđelko Marušić Ferata” u petak 31. svibnja sa početkom u 15.00 sati odigrati svečani susret.

Radujemo se susretu u Omišu i drago nam je što možemo uveličati obilježavanje 100 godina kluba koji je dao Hrvatskoj nekoliko reprezentativaca, uključujući srebrnog Ivana Perišića. Utakmica će nam se dobro uklopiti u pripreme za Wales jer se želimo okupiti malo ranije kako igrači ne bi imali preveliku pauzu od završnice prvenstava, istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

A hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je ponikao u NK Omiš je rekao: – Ova mi utakmica znači mnogo, svi znaju da sam tu napravio prve nogometne korake, prije prelaska u Hajduk. 14 sam godina živio u Omišu, svi su mi najbolji prijatelji ovdje i jedva čekam zaigrati. Nadam se da će teren biti dobar s obzirom na kišu i da će sve proći uspješno. Što se organizacije susreta tiče, pitao sam sve u HNS-u, izbornika, kapetana Luku i svi su dali zeleno svjetlo. Na jesen to ne bi bilo izvedivo, ovo je bio jedini termin, a nekim igračima dobro će doći ovakva trening-utakmica. Osim toga, pamtim i koliko djeci znači dobiti potpis, fotografiju kada reprezentativci dođu.

Više na fb profilu NK Omiš.

 

Festival dalmatinskih klapa iskreno se veseli susretu sa srebrnim "vatrenima" 
i čestita NK Omiš ovu veliku obljetnicu!