Ta divna klapska noć u Zagrebu

06.Srpanj.2022.

Atrijem Klovićevih dvora 6. srpnja odzvanjat će akordi ponajboljih čuvara dalmatinske a cappella klapske pjesme!
U atriju Klovićevih dvora, na ljetnoj pozornici jednog od najljepših ambijenata Gornjega grada, najuspješniji izvođači klapske scene predstavit će zagrebačkoj publici vrhunac klapskog festivalskog repertoara na drugoj revijalnoj smotri klapa Ta divna klapska noć, 6. srpnja s početkom u 21 sat.
Svečani koncert Ta divna klapska noć u svom drugom izdanju i u punom sjaju nakon dviju pandemijskih godina okupit će najuspješnije i posebno istaknute izvođače zagrebačke klapske scene koji se posebno ističu dosadašnjim višegodišnjim djelovanjem i iznimnim domaćim i inozemnim uspjesima, te nagradama na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu – ženske klape Oželanda, Ćakulone i Dišpet, različite zvukom, a slične posvećenošću projektima očuvanja tradicijskih napjeva, muške klape Bošket i Sagena, jake predstavnike klapskog pjevanja starije i mlađe generacije, te posebne goste iz Siska – ŽVS Lađarice i klapu Kolapjani koji su dosada bili izvrsni domaćini mnogim zagrebačkim klapama u svom gradu. Inicijator i nositelj projekta je ženska klapa Dišpet.

~~~~~

~~~~~

Ovaj koncert, organiziran uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, predstavit će zagrebačkoj publici vrhunac tradicionalnog klapskog festivalskog repertoara. Nakon niza uspješnih priredbi kao što su Klape na Šalati, Klape u Ciboni, Ljetna pozornica na Bundeku i Ciklus koncerata dalmatinskih klapa grada Zagreba, smotra klapa koja njeguje tradicionalni a cappella izričaj. Ta divna klapska noć u svom prvom izdanju iznenadila je posjećenošću i kvalitetom programa u prepunom atriju Klovićevih dvora.
Dišpet se kroz svoj dvadesetogodišnji rad ističe kao klapa koja potiče i organizira koncertne promocije, obljetničke i jelovečernje koncerte te će i ovo drugo izdanje smotre zasigurno oplemeniti ovogodišnju ljetnu scenu kulturnog života grada i još jednom pokazati kako je Zagreb kontinentalno sidro klapske pisme, što je prepoznala i brojna publika napunivši u prvom izdanju smotre do posljednjeg mjesta auditorij jedne od najljepših ljetnih pozornica Zagreba.