Trideset godina klape Cambi

16.Listopad.2016.

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca ove godine slavi tridesetu obljetnicu osnutka. To je obilježila svečarskim koncertom u hramu hrvatske kulture koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” 17. listopada 2016. godine. Gosti na koncertu bili su zvučna imena hrvatske estrade Massimo, Neno Belan i Hari Rončević. Klapa Cambi se može pohvaliti vrhunskim pjevačima u svojim redovima koji su jedinstvenom interpretacijom pjesmama dali prepoznatljivi Cambijev pečat koji publika cijeni i osjeća. Najtrofejnija i mnogima omiljena klapa svakim svojim nastupom i vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U nastupima klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i gledatelja.
Klapa je u tome uspjela zbog svježine i originalnosti; zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, ‘baštinskog materijala’ ili klapskih himničkih evergreena, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića Gibonnija, kao i drugih poznatih autora, a odavno to vrlo uspješno dokazuje i u popularnoj glazbi sa vlastitim skladbama.

cambi-lisinski-banner

Teško je u umjetnosti apsolutno vrijednovati, no ako prihvatimo kao mjerilo nagrade na prestižnim smotrama i festivalima, diskografsku produkciju i brojnost nastupa, onda jedini četverostruki apsolutni pobjednik Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, najnagrađivanija klapa na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, dvostruki apsolutni pobjednik na svjetskim natjecanjima, osvajač deset Porina, klapa koja je izdala jedanaest nosača zvuka bezrezervno spada među najuspješnije i najbolje dalmatinske klape – klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Direkcija festivala dalmatinskih klapa Omiš pridružuje se čestitkama!