Turneja dubrovačke klape Kaše u Kanadi

25.Travanj.2022.

Kako je poznato dubrovačka muška klapa Kaše, višestruki osvajač odličja na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu odradila je na poziv mješovite klape Kartolina zanimljivu turneju u Kanadi.
Na turneji održali su tri koncerta – samostalni u Londonu država Ontario 21. travnja, zatim su bili sudionici sedmog godišnjeg koncerta u Windsoru zajedno s domaćinima klapom Kartolina i njihovom dječjom klapom Fritule 22. travnja, s kojima su 23. travnja u Bramptonu održali još jedan zajednički koncert. Posljednjeg dana boravka u Kanadi bili sudionici na svetoj misi u kanadskom gradu Hamiltonu gdje su pjevali Misu Sv. Vlaha. Isti dan poslijepodne Vicko Dragojević i voditeljica klape Kartolina Višnja Tijardović upriličili su zanimljiv seminar o klapskom i a cappella pjevanju.

Pri kraju turneje u emisiju HRT-a „Dobro jutro Hrvatska“ javio se voditelj i pjevač klape Kaše Vicko Dragojević, u rane jutarnje sate u društvu članova klape Kaše i predstavnika klape Kartolina Višnjom i Zoranom Tijardovićem, te u prisustvu predstavnika TZ grada Dubrovnika gosp. Pera Brajevića.

~~~~~


~~~~~

Vicko Dragojević, inače dopisnik HRT-a iz Dubrovnika tom prilikom porazgovarao je s gosp. Zoranom Tijardovićem. Na upit kako to da u Kanadi postoji klapa gosp. Tijardović je rekao da je to proizvod nostalgije za Dalmacijom, za Hrvatskom. U Kanadi su od 1995. i tražili su način kako da se približe Domovini i Dalmaciji. Zanimljiv razgovor možete pogledati na Facebook stranici klape Kaše.

~~~~~

Za odjavu iz programa klapa Kaše otpjevala je skladbu Ljube Stipišića Dalmatino povišću pritrujena.

Turneju su sponzorirali: Canadian Council for the Arts, Središnji Državni Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

~~~~~

U članku korištene fotografije sa službene Facebook stranice klape Kartolina.
Autor članka Joško Plastić, urednik internetske stranice FDK Omiš.