Večer klapa iz iseljeništva

12.Srpanj.2019.

Na spoznaji da je klapska pjesma reprezentativni uzorak dalmatinske glazbene baštine Festival ima brojne poklonike diljem svijeta, zamjetnu recepciju izvan granica Hrvatske i dugu tradiciju suradnje s klapama iz iseljeništva. Kroz bogatu festivalsku povijest klape iz iseljeništva nastupale su na omiškoj pozornici u brojnim prigodama. Najznačajniji Susreti klapa iz iseljeništva dogodili su se u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika 2006. i 2008. godine kada je u Hrvatskoj organizirano niz koncerata, a klape iz iseljeništva zapjevale i omiškoj publici.

Tako se i u sklopu ovogodišnjeg 53. po redu Festivala dalmatinskih klapa održala Večer klapa iz iseljeništva. U petak 12. srpnja na Trgu sv. Mihovila omiškoj publici , u zanimljivom programu, predstavile su se klape iz dijaspore, i  to muška klapa Astoria iz New Yorka (SAD), muška klapa Croatia iz Munchena (Njemačka), mješovita klapa Kartolina Windsor (Kanada), dječja klapa Fritule Windsor (Kanada), ženska klapa Valovi Buenos Aires (Argentina), muška klapa Samoana Novi Zeland i kao posebni gost Barber shop kvartet Studio 4 (SAD).

..::..

Osim koncerta u sklopu omiškog festivala klape iz dijaspore ima mini turneju, pa su nastupili u Šibeniku i na Kruniku u Kučinama.

..::..

 

..::..