Klapa - Barun


BIOGRAFIJA:

Klapa Barun je prva obiteljska klapa u kojoj pjevaju osmorica braće i jedna sestra. Osnovana je 12. rujna 2007. godine s ciljem njegovanja izvorne i komponirane klapske pjesme, pučke duhovne glazbe i duhovne glazbe općenito kroz izvođenje cjelovečernjih samostalnih koncerata, sudjelovanja na smotrama, festivalima i susretima klapa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Klapa Barun je ponosni organizator dvaju klapskih susreta „Klape u Svetoj Nedelji“ pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije i „Klape u Ćunskom“ pod pokroviteljstvom Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice grada Malog Lošinja gdje redovito na svakom od susreta dođe oko 500 ljubitelja a cappella klapske glazbe.

Od jeseni 2013. godine umjetnički voditelj Klape Barun je gosp. Bojan Pogrmilović.

Klapa je sudjelovala na Večeri mješovitih klapa 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli.

Klapa nastupa i na dodjeli nagrade Europskog parlamenta - "Europski građanin" koja je za aktivnosti na području humanitarnog djelovanja i solidarnosti za 2017. godine dodjeljena njihovu članu,  svećeniku Tvrtku Barunu. Isusovac Tvrtko Barun je voditelj katoličke nevladine udruge Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi.

POSTAV KLAPE:

 

Sopran  Ana Barun
Tenori  Josip Barun, Mihovil Barun, Tvrtko Barun
Baritoni  Hrvoje Barun, Domagoj Barun, Krešimir Barun
Basovi  Ivan Barun, Trpimir Barun 
Glazbeni voditelj  Bojan Pogrmilović

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017.  Večer mješovitih klapa  

KONTAKT PODACI:

telefonski brojevi za kontakt:
091 2835 291 - Trpimir Barun

FOTO GALERIJA