Klapa - Barun


BIOGRAFIJA:

Klapa Barun je prva obiteljska klapa u kojoj pjevaju osmorica braće i jedna sestra. Osnovana je 12. rujna 2007. godine s ciljem njegovanja izvorne i komponirane klapske pjesme, pučke duhovne glazbe i duhovne glazbe općenito kroz izvođenje cjelovečernjih samostalnih koncerata, sudjelovanja na smotrama, festivalima i susretima klapa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Osim održanih cjelovečernjih koncerata u Budimpešti, Ljubljani, Pérouges (FRA) i Rimu, klapa je nastupila i u Bruxellesu na dodjeli nagrade Europskog parlamenta - "Europski građanin" koja je za aktivnosti na području humanitarnog djelovanja i solidarnosti za 2017. godine dodjeljena njihovu članu,  svećeniku Tvrtku Barunu. Isusovac Tvrtko Barun je voditelj katoličke nevladine udruge Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi.

Klapa Barun je ponosni organizator dvaju klapskih susreta „Klape u Svetoj Nedelji“ pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije i „Klape u Ćunskom“ pod pokroviteljstvom Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice grada Malog Lošinja gdje redovito na svakom od susreta dođe oko 500 ljubitelja a cappella klapske glazbe.

Od 2018. godine djeluje bez stalnog umjetničkog vodstva već povremeno surađuje sa vodećim stručnjacima klapskog pjevanja.

Klapa je sudjelovala na Večeri mješovitih klapa 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli.

POSTAV KLAPE:

 

Sopran  Ana Barun
Tenori  Josip Barun, Mihovil Barun
Baritoni  Tvrtko Barun, Hrvoje Barun, Domagoj Barun
Basovi  Krešimir Barun, Ivan Barun, Trpimir Barun 
Glazbeni voditelj  -----

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017.  Večer mješovitih klapa  

KONTAKT PODACI:

telefonski brojevi za kontakt:
091 2835 291 - Trpimir Barun

FOTO GALERIJA