Klapa - Signum


BIOGRAFIJA:

Klapa Signum je mješovita klapa iz Čapljine koja broji 10 članova. Klapa je nastala sredinom 2007. godine te kroz naredne godine svog djelovanja zabilježila mnoge važne nastupe poput samostalnog koncerta u Linzu i St. Marienu i svom rodnom gradu Čapljini, susreta klapa u Etno Selu, Neumu, Dubrovniku, Žrnovnici, božićnog koncerta u Sarajevu,

 klapskih nastupa u Splitu, Omišu, Zagrebu, Mostaru, Posušju, Grobniku, Bibinju; i mnogim drugim gradovima... te često svojim pjevanjem obogate mnoge kulturne događaje u gradu. 2012. godina bila je posebno uspješna za klapu, po prvi put se se odlučili prijaviti na FDK Omiš, te na večeri mješovitih klapa u Opuzenu, osvojili su 2. mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija i 1. mjesto publike, čime su osigurali prolazak u superfinale istoimenog festivala. Samim tim postali su prva hercegovačka klapa koja je nastupala u superfinalu Omiškog festivala. No to nije sve, iste godine prijavili su se na međunarodni festival klapa u Perastu (Crna Gora), te na tom natjecanju osvojili 1. nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija te nagradu za najbolje debitante. Iste godine po prvi put odlaze i u Zagreb, u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, gdje nastupaju u sklopu 46. FDK Omiš uz ostalih 7 hrvatskih klapa, kao ponajbolje klape s 46. Omiškog festivala..

2013. godina također je započela uspješno, na 1. festivalu studentskih klapa u Zagrebu osvojili su 1.mjesto stručnog žirija. Iste godine se prijavljujuju na međunarodni festival klapa u Perastu te postaju apsolutni pobjednici u kategoriji mješovitih klapa, odnosno osvajaju 1. nagradu stručnog žirija te 1. nagradu publike.

Na 47. FDK Omiš u kategoriji mješovitih klapa osvajaju 3. nagradu stručnog žirija. 2014. se prijavljuju na 2. Festival studentskih klapa te drugu godinu zaredom osvajaju 1. nagradu stručnog žirija. 2015. također bogata festivalskim nagradama, na 3. Festivalu studentskih klapa u Zagrebu osvajaju 2.nagradu stručnog ocjenivačkog žirija, na susretu klapa u Čapljini ˝Klape na Neretvi˝, ujedno i  audicija za 49. FDK Omiš, su proglašeni najboljima od strane publike; na 14. Festivalu klapa u Perastu u Crnoj Gori postaju apsolutni pobjednici osvojivši 1. nagradu stručnog žirija i 1.nagradu publike; na 2. Festivalu klapske pisme u Posušju osvajaju 1.nagradu stručnog žirija u konkurenciji ženskih i mješovitih klapa.

Zasigurno najveći uspjeh u dosadašnjem radu je apsolutna pobjeda na 49. FDK Omiš, u večeri mješovitih klapa održanoj u Komiži kada su osvojili 1.nagradu žirija i 1. nagradu publike i postali apsolutni pobjednici u konkurenciji mjšovitih klapa..

SASTAV KLAPE:
sopran Monika Bule
alti Marija Jelčić, Kata Krndelj, Martina Šutalo, Željka Ćišija i Slavica Eldić 
tenor Ivan Sušac
basovi Bojan Raguž, Stipe Petković i Ante Raguž
Glazbeni voditelj Monika Bule

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
49. FDK Omiš 2015. Večer mješovitih klapa 1. NAGRADA PUBLIKE
1. NAGRADA STRUČNOG POVJERENSTVA
48. FDK Omiš 2014. Svečano otvorenje  
47. FDK Omiš 2013. Večer mješovitih klapa 3. NAGRADA STRUČNOG POVJERENSTVA
46. FDK Omiš 2012. Večer mješovitih klapa 1. NAGRADA PUBLIKE
2. NAGRADA STRUČNOG POVJERENSTVA
Superfinale  
UKUPNO NASTUPA

4

2012., 2013., 2014., 2015.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 4  
Ukupno natjecateljskih nagrada 5  
Ukupno ostalih nagrada    
     
Večer mješovitih klapa 5  
1. nagrada žiri 1 2015.
2. nagrada žiri 1 2012.
3. nagrada žiri 1 2013.
     
1. nagrada publike 2 2012., 2015.
     
Apsolutni pobjednici  2015.
     

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA