Napustio nas je Mit – duša klape Omiš i klapskog svita

02.Ožujak.2023.

Jurica Mandić, među rodbinom, prijateljima i u klapskom svijetu poznatiji kao Mit, nažalost napustio nas je početkom ožujka prošle godine i otišao, neki kažu, na bolje i mirnije mjesto. Klapi „Omiš“ Mit se pridružio u svojim i njenim najboljim godinama – kao 24-godišnjak 1983. te naredna dva desetljeća bio njezin aktivni i nezamjenjivi član sve do prestanka rada klape. Drugi tenor „po jubavi“ stopljen sa svojim prvim i cijelom klapom… kad ne piva’ Mit, osjeti se!
Istinski infišan u glazbu, nakon što se ugasila čuvena klapa „Omiš“, bio je među entuzijastima koji su 2003. utemeljili Gradski komorni mješoviti zbor „Kralj Slavac“ te bio njegov predsjednik.

Cijeli radni vijek Mit je proveo u omiškom Vodovodu. Sa suprugom Dijanom podigao je sina i dvije kćeri, od kojih je jedna bilo dijete s posebnim potrebama koje je preminulo pred dvije godine što ga je shrvalo, jer za odgajati i pružiti kvalitetan život djetetu s poteškoćama trebala je nesebična ljubav i veliko srce, kojeg je Mit uvijek i za svakoga imao.
Tužan je i klapski svijet. Mit širokog osmjeha i dobrog srca nebrojeno puta je pružio gostoprimstvo i ugodu svim klapašima uvijek, posebno u dane festivala jer njegova konoba bila je dugo vremena kultno sastajalište klapaša.

Dragi naš Mite počivaj u miru … zauvijek će te se sjećati Tvoja klapa „Omiš“, svi Tvoji prijatelji i klapaši.

~~~~~

~~~~~