Predsjednica RH odlikovala dr.sc. J.Ćaletu, klape Trogir i Cesarice

18.Lipanj.2018.

U prigodi Dana državnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović je u ponedjeljak 18. lipnja u svom uredu uručila odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti. Za osobiti doprinos i zasluge u promociji hrvatske tradicijske kulture Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je dr.sc. Joško Ćaleta.

Povelja Republike Hrvatske za osobiti doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme tijekom iznimno uspješnog dugogodišnjeg kontinuiranog djelovanja, a osobito zbog besprijekornog glazbenog izričaja i umjetničke sugestivnosti u izvođenju pjesama te promociji klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj dodijeljena je klapi Trogir.

Klapi Cesarice Povelja Republike Hrvatske dodijeljena je za osobiti doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme te zbog jedinstvenog glazbenog izričaja u prigodi 25. obljetnice iznimno uspješnog rada i djelovanja.

U ime FDK Omiš, predlagatelja priznanja klapi Trogir, svečanosti dodjele priznanja nazočio je i ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić.

Festival dalmatinskih klapa Omiš sretan je i ponosan što su priznanja dodjeljena maestru Ćaleti i klapama koje na pravi način promoviraju tradicijsku klapsku pjesmu te im iskreno čestita!