Preminuo Branko Ozretić – klapaš, član i solist Zbora HRT-a

02.Veljača.2018.

Nakon kratke i teške bolesti, u Zagrebu je 1. veljače 2018. preminuo dugogodišnji član i solist Zbora HRT-a, član klapa “Dalmati” i “Jelsa” Branko Ozretić.

„Strepnju i nevjericu zamijenio je užas, krik i bol! Cijeli jedan život bili smo kolege i prijatelji! Ti si mene zvao „stara“, ja Tebe „stari“… Svaka priča, svaki događaj začinjen Tvojom maštom, bogatstvom izričaja! Plijenio si beskrajnim talentom imitiranja, prepričavanja i nasmijavanja. Kako smo bili bogati! Koliko si samo talenata imao! Bio si glazbenik, vrstan profesionalac, ali ne želim sada o tome. Bio si moj PRIJATELJ kojeg više nema. Vrijeme je za suze, bol i tišinu.“

Tim riječima sažela je šok i tugu zbog iznenadnog odlaska dragoga, dugogodišnjeg kolege, Gordana Šeb, članica Zbora HRT-a u dionici alta.

Rođen u Splitu 1959., Branko Ozretić glazbeno obrazovanje stjecao je u rodnom gradu te u Zagrebu, gdje je na Fakultetu političkih znanosti diplomirao politologiju. Istovremeno, pjevački se školovao i usavršavao kod uglednih pedagoga: Emila Cossetta, Nade Safret, Nade Puttar-Gold, Vladimira Ruždjaka, Vinka Glasnovića, te kod Stojana Stojanova s kojim je radio od 2009. Kao pjevač, surađivao je s HNK-om u Splitu, Gradskim kazalištem Komedija i HNK-om u Zagrebu. Pjevao je u brojnim zborovima, oktetima i vokalnim ansamblima; kao član klapa Dalmati i Jelsa te Zbora HRT-a osvojio je brojna priznanja. Osim uz matični zbor, solističke je nastupe ostvario uz Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar RTV Slovenije, Akademski zbor I. G. Kovačić i druge ansamble. Dobitnik je godišnje nagrade HRT-a za cjelokupni umjetnički doprinos (2007.).

Preuzeto s portala Hrvatske radio televizije.