Spli’ski luš – koncert raskoši klapske pisme na Trsteniku

12.Svibanj.2019.

Samostalni koncert ženske klape Luše, simboličnog naziva Spli’ski luš, već svojim imenom nastoji dočarati svu raskoš koju u sebi čuva klapska pisma, a koju će Luše nastojati vjerno predočiti svojoj publici. Mlada je to ženska klapa osnovana početkom 2017. godine u Splitu, a njeno ime starosplitski je naziv za bogatstvo i raskoš. Ljubav prema glazbi, a poglavito prema klapskom pjevanju, okupila je osam mladih studentica i stvorila sinergiju vrijednu pažnje. Ovo je bio drugi samostalni koncert kojim su klapašice željele pokloniti nešto svome gradu i svim zaljubljenicima u klapsku pismu.

Gosti koncerta bili  su višestruko nagrađivana muška klapa Mriža iz Splita te The Rajner’s Orchestra – orkestar Medicinskog fakulteta u Splitu.

Koncert je održan u nedjelju, 12. svibnja 2019. u Franjevačkom klerikatu u Splitu. Obzirom na to da se koncert održavao na Majčin dan, pokazao se kao  izvrstan  poklon za sve one koji su na ovakav način željeli majkama uveličati njihov dan.

..::..

..::..

Zavidna kvaliteta u izvedbenom smislu, besprijekoran i siguran nastup na pozornici prepun emocija, te zanimljiv odabir programa predstavio je klapu Luše u jednom novom svjetlu s priličnim odmakom od činjenice da su do “jučer” na festivalu u Omišu bili debitanti.

Nastup za svaku pohvalu. Čestitke! (*)

 

(*) – dojmovi  urednika