Autorska večer Kreše Magdića u spomen Jakši – svečano otvorenje

24.Lipanj.2019.

Opisivati skladateljski opus Krešimira Magdića, a ne spomenuti pjesnika Jakšu Fiamenga jednostavno nije moguće.  Tako će Autorskom večeri ovo dvoje velikana dalmatinske klapske pjesme i čakavske poezije na Trgu sv. Mihovila u Omišu u petak  28. lipnja sa početkom u 21 sat službeno započeti 53. Festival dalmatinskih  klapa Omiš 2019. pod nazivom Autorska večer Kreše Magdića u spomen Jakši.

..::..

„Kad se prijatelju umoriš od svega, kad ti sve dođe do grla, kad ti ništa ne polazi za rukom, kad ti se učini da se nigdje ne možeš sakriti, kad osjetiš da nikuda ne možeš pobjeći – reci mi ima li  pametnijeg izbora da na sve to zaboraviš od pokoja koji može ponuditi klapski pjev, zatečen pri svom spontanom obredu pjesme u kakvoj dalmatinskoj kaleti, u betuli, pod zvonikom na trgu, na rivi? Poslušaj je, nipošto nemoj sjediti, već odaj toj pjesmi dužno štovanje stojećki, ponavljaj te riječi u sebi, drži se te glazbe, uživaj i podijeli užitak klape. I bit ćeš sretan.“

Jakša Fiamengo

..::..

U režiji mo. Krešimira Magdića na večeri nastupiti će: Amfora (ž)-Dubrovnik, Armorin (ž)-Zagreb, Basca (mj)-Baška Voda, Cesarice (ž)-Zagreb, Grdelin (m)-Zagreb, Neverin (ž)-Kaštel Lukšić, Nostalgija (m)-Zagreb, Oneum (m)-Omiš, Praska (mj)-Podstrana, Skontradura (ž)-Dubrovnik  i Ventula (ž)-Split.

Festivalsku zastavu imati će čast podići legenda dalmatinske klapske pjesme i dugogodišnja članica klape Linđo-N  Ilka ZecĐapo.

Program će voditi Edita Lučić Jelić.

..::..

Program autorske večeri (Večer otvorenja)

Redoslijed tonskih proba Autorske večeri!