Tiha klapska noć – blagdanski koncerti

18.Prosinac.2023.

Festival dalmatinskih klapa Omiš prema tradiciji i ovih blagdana sve ljubitelje klapske pjesme dariva koncertima adventskih i božićnih pjesama. Ciklus od tri koncerta pod nazivom „Tiha klapska noć“ održana su u:
Splitu u crkvi Gospe od Zdravlja, 20. prosinca, Sinju, crkva Gospe Sinjske, 27. prosinca i Omišu, crkva sv. Mihovila, 28. prosinca.

*****

Na koncertima tradicionalne adventske i božićne napjeve i skladbe u a capella klapskim obradama izvodile su renomirane i nagrađivane klape s omiškog Festivala: ženske klape Ventula iz Splita i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Vokalisti Salone iz Solina i Sinj iz Sinja.

*****

Festival je koncerte priredio u suradnji sa župama: Gospe od Zdravlja Split, Gospe Sinjske u Sinju i župom sv. Mihovila Arkanđela Omiš, a voditeljica koncerata bila je Edita Lučić Jelić.

*****

*****

Prvi iz serije Božićnih koncerata pod nazivom “Tiha klapska noć” održan je u srijedu 20. prosinca u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu. Sudjelovale su ženske klape Ventula iz Splita i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Vokalisti Salone iz Solina i Sinj iz Sinja. 

FOTOGALERIJA sa koncerta u Splitu

*****

Drugi iz serije Božićnih koncerata pod nazivom “Tiha klapska noć” održan je u srijedu 27. prosinca u Sinju u crkvi Gospe Sinjske. Sudjelovale su ženske klape Ventula iz Splita i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Vokalisti Salone iz Solina i Sinj iz Sinja. 

FOTOGALERIJA sa koncerta u Sinju

*****

Treći i posljednji iz serije Božićnih koncerata pod nazivom “Tiha klapska noć” održan je u četvrtak 28. prosinca u Omišu u crkvi Svetog Mihovila. Sudjelovale su ženske klape Ventula iz Splita i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Vokalisti Salone iz Solina i Sinj iz Sinja. 

FOTOGALERIJA sa koncerta u Omišu

*****