U Bolu održan revijalni koncert Omiškog Festivala

19.Lipanj.2022.

U subotu, 18. lipnja u bolskom Teatrinu Dva ferala održan je revijalni koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Iako je gostovanje Omišana u turističkom biseru Brača tradicionalno rezervirano za klape koje se prvi put prijavljuju za natjecanje na Festivalu, ovogodišnji 22. koncert imao je revijalni karakter. Na koncertu su nastupile muška klapa More iz Šibenika i dječja klapa Matačićevi slavuji iz Omiša. Da je virus Covid 19 još prisutan među nama uvjerili su se organizatori kojima je zbog bolesti dan uoči koncerta nastup morala otkazati ženska klapa Fjoret iz Tučepi. Umjesto njih nastupila je muška klapa Partenca iz Splita.

~~~~~

Na samom početku koncerta prisutne su prigodnim riječima pozdravili čelnici dviju ustanova koje njeguju ovu uspješnu dugogodišnju suradnju, ravnateljica Centra za kulturu Bol Ivana Bošković i ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš Mijo Stanić. Koncertu su prisustvovali načelnica Bola Katarina Marčić i gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović. Program je vodila Edita Lučić Jelić.

~~~~~

~~~~~

Centralna zbivanja 56. Festivala dalmatinskih klapa počinju u Omišu već ovog vikenda 24. lipnja Autorskom večeri Nikole Buble. Ukupno devet koncerata i niz drugih događanja potrajat će do 16. srpnja kada je na programu sama završnica Festivala.