Završna večer muških klapa 53. FDK Omiš 2019.

21.Srpanj.2019.

Subota 20. srpnja dan je velike završnice pedesettrećeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu na 3. programu javne dalekovidnice za odličja natjecat će se 11 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima i to redoslijedom*:  Kaleta – Zadar, Oneum – Omiš,  Flumen – Rijeka, Korda – Lumbarda, Sebenico – Šibenik, Munita – Zadar,  Vokalisti Salone – Solin, Bošket – Zagreb, Contra – Split, Stine – Zagreb i Vinčace – Novi Vinodolski.

* Redoslijed je određen prema Pravilniku natjecanja na 53. FDK Omiš 2019. U odjeljku Stručni ocjenjivački sud i ocjenjivanje (str. 4 Pravilnika) stoji:

– U slučaju da više klapa ima jednak ukupan zbroj ocjena kriterij je bolji plasman kod članova stručnog ocjenjivačkog suda.U slučaju da su klape i po tom kriteriju izjednačene gleda se najveća pojedinačna ocjena.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: mo. Mojimir ČačijaMićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić.

klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog

 

 Redoslijed tonskih proba

 

..::..

POKROVITELJ ZAVRŠNE VEČERI MUŠKIH KLAPA

 

 

..::..

Program završne večeri muških klapa