Smotra dječjih klapa 57. FDK Omiš 2023.


U Omišu se u subotu 10. lipnja u dvorištu Osnovne škole „Josip Pupačić“ održala na Druga smotra dječjih klapa Omiš 2023. Državno školsko natjecanje u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja RHAgencije za odgoj i obrazovanjeFDK Omiš i Osnovne škole „Josip Pupačić“, okupilo je jedanaest dječjih klapa iz cijele Hrvatske podijeljenih u dvije natjecateljske kategorije.


1. SUDIONICI DRUGE SMOTRE DJEČJIH KLAPA

KATEGORIJA A

(Učenici osnovnih škola)

~~~~~

KATEGORIJA B

(Učenici srednjih škola)

2. STRUČNO PROSUDBENO POVJERENSTVO i ORGANIZACIJA

Stručno prosudbeno povjerenstvo radilo je u sastavu: Daria Kurtić, prof., dr.sc. Ivana Tomić Ferić, Antonela Burić, mag. mus., Mojimir Čačija, umjetnički ravnatelj FDK Omiš i Tanja Topić, prof.

Natjecanju je prisustvovala ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, dr. sc. Dubravka Brezak-Stamać koja je ujedno i otvorila Smotru, te gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović.

Program su vodile Ana Blajić i Roza Stanić, učenice omiške osnovne škole.

3. OSVAJAČI ODLIČJA

Zlatni omiški grdelin u kategoriji učenika osnovnih škola pripao je klapi Maestral iz Splita i njihovoj mentorici Heleni Pelić.

Pobjednici u kategoriji A klapa Maestral iz Splita, voditeljica Helena Pelić i
gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović

~~~~~

Srebrni omiški grdelin osvojili domaća klapa Matačićevi slavuji i njihov voditelj prof. Mijo Stanić. Treće mjesto osvojila je klapa Dominus iz Rijeke pod vodstvom profesorice Anite Stupac Butorac.

~~~~~

U kategoriji srednjoškolskih klapa Zlatni omiški grdelin osvojila je klapa Sfida iz Korčule i voditeljica Josipa Favro Kurtović, ponovivši tako uspjeh ostvaren na prošlogodišnjoj prvoj smotri.

Pobjednici u kategoriji B klapa Sfida s Korčule, voditeljica Josipa Favro Kurtović
i ravnateljica AZOO Dubravka Brezak Stamač

~~~~~

Srebro i bronca otišli su u Zadar klapama Feral pod vodstvom profesorice Ive Mustač Klarić i Riva pod vodstvom profesorice Marije Vičević.

  • Grad/mjesto: Omiš
  • Vrijeme: 10.06.2023.
  • Autor fotografija: Vicko Vidan