Klapa - Bepo


BIOGRAFIJA:

Klapa Bepo je osnovana kao dio izvannastavnih školskih aktivnosti u Osnovnoj školi Josip Pupačić u Omišu. Klapa djeluje već skoro 30 godina a tijekom tog perioda kroz ansambl su prošle brojne generacije pjevača, te su ostvareni mnogobrojni nastupi u školi, ali i izvan nje.

Ipak osnovna funkcija ovih aktivnosti je prije svega rad na kulturnom, socijalnom i psihološkom razvoju djeteta, no zbog zapažene umjetničke razine predstavljaju i vrijedan doprinos kulturnom životu škole, pa i sredine u kojoj žive i djeluju.

Klapa redovito nastupa i na Omiškom klapskom festivalu u nekoj od večeri i kad god je to moguće direkcija festivala uvijek nađe mjesto za  klapski podmladak. Gosti su i drugih događanja u gradu i van grada,  npr. tjedan djeteta u Sinju, a snimili i prilog za HTV-ovu školsku emisiju o radu dječije klape. Najdraži nastup im je bio na splitskom Poljudu kada su kao gosti kaštelanske klape Cambi nastupili ispred 15 tisuća ljudi. To im je bilo veliko uzbuđenje, kažu i vrijedilo je i znoja i proba usred ljeta za takvo iskustvo.

Ova je klapa  višestruko i višegodišnje nagrađivana na Županijskim smotrama dječjeg stvaralaštva „Kaštel mali“ kao i na Festivalu dječjih  klapa  u Zadru gdje 2019. godine osvaja prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija u starijoj kategoriji. Prošlu godinu klapa je uspješno nastupila i nagrađena je 2.nagradom stručnog žirija u mlađoj kategoriji na Prvoj smotri dječjih klapa u Omišu.

Klapa Bepo dobitnik je Skupne nagrade Grada Omiša za 2018. godinu!

Ove (2024.) godine klapa Bepo ima potpuno novu postavu koju predstavlja pet jedanaestogodišnjih dječaka: Marko Stanić, Franko Roso, Bartul Pešić, Ivan Ljubić i Karlo Generalić.

SASTAV KLAPE:

U klapi su pjevali (2023):  Karla Škarica, Ira Stanić, Cvita Stanić, Rita Belotti, Magdalena Kolovrat, Simona Milavić, Julija Lozina, Ana Barišić, Mia Stanić, Ana Granić, Nera Kuzmanić i  Veronika Munitić.

U klapi pjevaju (2024): Marko Stanić, Franko Roso, Bartul Pešić, Ivan Ljubić i Karlo Generalić

Voditeljica klape je Marija Didović.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
56. FDK Omiš 2022. 1. Smotra dječjih klapa Srebrni omiški grdelin za osvojeno drugo mjesto u kategoriji A
52. FDK Omiš 2018. Gosti festivala  
43. FDK Omiš 2009. Gosti festivala  
33. FDK Omiš 1999. Gosti festivala  
32. FDK Omiš 1998. Gosti festivala  
     
UKUPNO NASTUPA

5

1998., 1999., 2009.,2018., 2022.

NAGRADE NA FESTIVALU:

Na 1. Smotri dječjih klapa u okviru 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022. klapa je u Kategoriji A (do 15 godina) osvojila prvu nagrada za osvojenih 95,00 bodova i time zavrijedila Srebrni omiški grdelin za osvojeno 2. mjesto.

KONTAKT PODACI:

Marija Didović - 095 530 40 32

FOTO GALERIJA