Klapa - Maestral


BIOGRAFIJA:

Dječja klapa „Maestral“ djeluje pri OŠ „Visoka“ iz Splita  niz godina ,a u ovom sastavu pjevaju nešto malo manje od godine dana. Voditeljica je učiteljica glazbene kulture Helena Pelić. Osim na školskim priredbama klapa je pjevala na Dječjem festivalu klapa u Zadru, u Trogiru na smotri „To su djeca“, u Kaštelima na Dječjoj smotri folklora, na otvaranju izložbe klapskih i folklornih odora u Dugopolju, zatvaranju Sportskih igara mladih u dvorani Medicinskog fakulteta 2022. godine, na Međunarodnoj znanstveno- stručnoj konferenciji „Enter“ u Spaladijum Areni, na dodjeli diploma pri Visokoj školi Arca, na božićnom primanju kod Splitsko-dalmatinskog nadbiskupa Mons. Dražena Kutleše, na Korizmenom koncertu „Puče moj“ u Dugopolju i zadnje na obilježavanju Dana njemačkog jezika 30. ožujka u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Događanja bi bilo i više, ali školske obveze ponekad to ne dopuštaju. Najvažnije od svega da uživaju u klapskoj pjesmi i svemu onome što ona nosi.

Na drugoj smotri prvo mjesto  Zlatni omiški grdelin u kategoriji (učenici osnovnih škola) pripao je klapi Maestral i njihovoj mentorici Heleni Pelić.

SASTAV KLAPE:

U klapi pjevaju Karla Rogošić, Antea Pavičić, Ana Luković, Tereza Perić, Zlata Jurišić i Roko Rogošić.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
57. FDK Omiš 2023. 2. smotra dječjih klapa  Zlatni omiški grdelin 
     
UKUPNO NASTUPA    

NAGRADE NA FESTIVALU:

Na drugoj smotri u okviru 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023. klapa je osvojila prvo mjesto u kategoriji (učenici osnovnih škola) i time su zavrijedili Zlatni omiški grdelin.

KONTAKT PODACI:

Helena Pelić - 095 909 63 07

FOTO GALERIJA

Klapa Maestral iz Splita na 2. smotri dječjih klapa 57. FDK Omiš 2023.
osvojila Zlatni omiški grdelin u kategoriji na fotografiji
s omiškim gradonačelnikom Ivom Tomasovićem i voditeljicom Helenom Pelić