Klapa - Matačićevi slavuji

  • Vrsta klape:
  • Naziv klape: Matačićevi slavuji
  • Grad: Omiš
  • Godina osnutka: 2021.

BIOGRAFIJA:

Dječja klapa Matačićevi slavuji iz Omiša osnovana je u rujnu, 2021. godine pri Osnovnoj glazbenoj školi „Lovro pl. Matačić“, Omiš. U svom dosadašnjem djelovanju već je imala niz zapaženih nastupa od kojih izdvajamo božićne koncerte u organizaciji Osnovne glazbene škole, kao i one u organizaciji FDK Omiš, Gradske glazbe Omiš, Gradske glazbe Trogir, …

Klapa je 2022. godine nastupila kao gost muške klape „Šufit“ iz Splita na tradicionalnom koncertu povodom dana Grada Omiša na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispod legendarne „žižule“ u organizaciji FDK Omiš, kao i na revijalnom koncertu u Bolu na Braču. U jesen 2023. godine na poziv organizatora klapa je gostovala u Tivtu, Crna Gora na humanitarnom koncertu dječjih klapa.

Najznačajniji nastupi klape su u okviru Državnog školskog natjecanja dječjih klapa koje zajednički organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje, FDK Omiš i OŠ „Josip Pupačić“ Omiš. Na prvom natjecanju 2022. godine klapa je nastupila kao gost večeri, dok je na drugom natjecanju 2023. god. u kategoriji osnovnih škola osvojila drugu nagradu stručnog suda - Srebrni omiški Grdelin.

Nedavno su o klapi napravili priloge HRT u emisijama „Dobro jutro, Hrvatska“ i „More“ te Nova TV u emisiji „In Magazin“. U ovoj 2024. godini klapa već sada ima dogovoren niz nastupa, a osim na natjecanju dječjih klapa u Omišu natjecat će se i na Festivalu dječjih klapa u Zadru.

Za TZ Omiš klapa je pjevala po Gradu Omišu u turističkoj sezoni prošle 2023. godine.

Klapa ima jedanaest članova (devet djevojčica i dva dječaka) i pjeva četveroglasno.

Voditelj klape je profesor Mijo Stanić.

SASTAV KLAPE:

U klapi pjevaju: Nia Aračić, Bruna Bašić, Ana Tonina Bulić, Marijeta Ćaleta, Katarina Dragošević, Marita Pešić, Manuela Petričević, Cvita Stanić, Nina Škare, Jakov Škarica i Roko Škarica.

Glazbeni voditelj klape je profesor Mijo Stanić.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAPOMENA
57. FDK Omiš 2023. 2. Smotra dječjih klapa Srebrni omiški grdelin kategorija A
56. FDK Omiš 2022. 1. Smotra dječjih klapa Gosti smotre
     
UKUPNO NASTUPA 2 2022., 2023.

NAGRADE NA FESTIVALU:

Na 2. Smotri dječjih klapa u okviru 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023. klapa je u Kategoriji A osvojila drugu nagradu i time zavrijedila Srebrni omiški grdelin.

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA

 

Klapa Matačićevi slavuji na 2. smotri dječjih klapa 57. FDK Omiš 2023.
osvojila srebrni grdelin u kategoriji A