Otišao je i Pjero bas

22.Studeni.2023.

Na ovogodišnji spomendan svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, tužna vijest odjeknula je Sinjem, sinjskom krajinom, klapskim svijetom – otiša je Pjero bas.
U 57. godini života napustio nas je Pjero Filipović Grčić dugogodišnji član Klape Sinj, potom Mješovitog župskog zbora Gospe Sinjske, a posljednje tri godine član klape KUD-a Vrilo. U popisu njegove glazbene svestranosti nalazi se i ono kao člana Gradske glazbe Sinj. Opaka bolest, koja ima neželjene note, bila je jača od njegovog prepoznatljivog i izražajnog glasa.

Bio je među onima koju su dugi niz godina puštali svoje dinarske glase da klapskom rijekom plove sve ove godine. Teško je pobrojati brojne nagrade i priznanja koje je ovaj bas ostvario sa svojom Klapom Sinj gdje je proveo više od dva desetljeća. Volio je pismu, bilo da se radi o nastupima podno omiške stine, između stamenih zidova na kamenom obljubljenom trgu ili negdje drugdje.  Krasila ga je jedna topla ljudska vrlina, u svakom društvu bio je drag i rado viđen, poštenog pristupa prema svakom čovjeku i životu. Čovjek za obitelj i prijatelje.

Ostat će zapisano – Pjero Filipović Grčić, istinski sinjski klapski pjevač. Sa svojim prijateljima čuvao je i njegovao izvornu klapsku pjesmu i promovirao klapsku baštinu, kako u Domovini tako i u inozemstvu.

~~~~~

Korišteni dijelovi teksta i fotografija sa portala Ferata.