Tommy generalni sponzor Omiškog festivala

25.Lipanj.2023.

Festival dalmatinskih klapa Omiš od srca zahvaljuje tvrtki Tommy generalnom sponzoru Festivala što je i ove godine kao i prošle pripremila bogate poklon pakete za svu djecu i sve sudionike Druge smotre dječjih klapa Omiš 2023.

~~~~~

U centru Omiša u jedinstvenom ambijentu novootvorenog EolRooftop Bara 12. lipnja 2018. godine na konferenciji za novinare uoči 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš svečano je potpisan Ugovor kojim je tvrtka Tommy d.o.o. postala novi Generalni sponzor FDK Omiš u narednih pet godina.

Tom prilikom tada je Marin Kaštelančić, član Uprave Tommy d.o.o, rekao: “U ime tvrtke Tommy i svoje osobno, pozdravljam Gradonačelnika Omiša Gospodina Tomasovića, ravnatelja Festivala Gospodina Stanića, sve Omišanke i Omišane i štovatelje dalmatinske klapske pisme. Danas kada tvrtka Tommy zapošljava preko 3.000 djelatnika, i kad smo najveći i jedini trgovački lanac u 100% hrvatskom vlasništvu na ovim područjima, ne smijemo zaboraviti odakle smo počeli i vrijednosti koje nas određuju.

Upravo zbog toga, veseli nas ova suradnja koju danas počimamo, jer i Festival i Tommy dijelimo iste ciljeve, a to su očuvanje domaćeg i tradicionalnog. Iako smo upola mlađi, Tommyu je 26 godina, a Festivalu 52, zajedno poštujemo svoje korijene i tradiciju. Velika nam je čast i ponos što možemo biti podrška i dio ove bezvremenske emocije koja je prepoznata i u Svijetu, gdje je klapska pisma 2012.godine uvrštena na Unesco-ov popis kulturne baštine.

Vjerujemo kako će ova suradnja između Tommya i Festivala trajati dugo u budućnost na zadovoljstvo svih generacija i pomoći u očuvanju klapske pisme.