Odabrane klape za Drugu smotru dječjih klapa Omiš 2023.

10.Svibanj.2023.

Državno povjerenstvo za provedbu natjecanja, na temelju pristiglih prijavnica i snimki pjesama, odabralo je dvanaest dječjih klapa koje su stekle pravo natjecati se na Drugoj smotri dječjih klapa koja će se održati u subotu, 10. lipnja u dvorištu Osnovne škole „Josip Pupačić” Omiš s početkom u 19.00 sati.

Državni stručni skup na temu „Rad s dječjim klapama“ koji su krajem veljače zajedničkim snagama organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje, Osnovna škola „Josip Pupačić“, Osnovna glazbena škola „Lovro pl. Matačić“ i Festival dalmatinskih klapa, na kojem je sudjelovalo preko sto učitelja glazbene kulture, nastavnika glazbene umjetnosti opće obrazovnih škola, učitelja i nastavnika glazbenih škola i voditelja klapa, očito se pokazao vrlo uspješnim jer se ove godine na Smotru prijavio iznenađujuće veliki broj dječjih klapa iz cijele Hrvatske, od Zagreba i Rijeke sve do Korčule. Na žalost, tako veliki broj sudionika nije moguće ugostiti u jednoj natjecateljskoj večeri, stoga neke od prijavljenih klapa nisu ostvarile mogućnost nastupa na ovogodišnjoj Smotri.

~~~~~

Državnim povjerenstvom je predsjedavao prof. Marko Majstorović, viši savjetnik za umjetničke škole pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Ostali članovi povjerenstva su: Daria Kurtić, prof., viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost; Davorka Deur, prof., ravnateljica osnovne škole Josip Pupačić Omiš; dr. sc. Ivana Tomić Ferić, Umjetnička akademija Split; Antonela Burić, mag., Osnovna škola Mejaši, Split i Tanja Topić, prof., Glazbena škola Makarska.

~~~~~

Popis dječjih klapa pozvanih na Drugu smotru dječjih klapa u Omišu 2023. (abecednim redom):

Kategorija A:
Bepo – Omiš
Canticum angelorum – Zagreb
Četiri kampanela – Rab
Dominus – Rijeka
Maestral – Split
Matačićevi slavuji – Omiš

*****

Kategorija B:
Feral – Zadar
Klapa XVI. Gimnazije – Zagreb
Porta – klapa GŠ Josip Hatze – Split
Lantina – Zadar
Riva – Zadar
Sfida – Korčula

~~~~~

Zahvaljujemo svim klapama koje su se prijavile za sudjelovanje na natjecanju kao i njihovim mentorima/voditeljima, a odabranim klapama od ❤️ čestitamo i radujemo se druženju u Omišu, središtu klapskog kruga. 🤗🎶

AZOO i FDK Omiš