Klapa - Feral


BIOGRAFIJA:

Dječja klapa Feral osnovana je 2011. godine. Članovi klape su učenici od 1. do 4.razreda srednje škole i u sadašnjem sastavu djeluje od 2021. godine. Klapa njeguje tradicijske napjeve, ali i obrade popularnih skladbi.
Svi članovi klape uživaju u zajedničkom muziciranju i druženju. Na natjecanjima i koncertima izvan Zadra u Hrvatskoj i Europistekli su puno lijepih uspomena. Raduju se novim prilikama za nova druženja i poznanstva.

Na Festivalu dječjih klapa u Zadru 2022. godine klapa osvaja prvo mjesto, zlatnu plaketu. Iste godine na Smotri dječjih klapa pri Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu osvaja prvu nagradu i srebrni grdelin.

U travnju 2023. sudjeluju na Međunarodnom festivalu glazbe u Firenci i osvaja zlatnu medalju i srebrnu diplomu. U Grand finalu osvaja drugo mjesto.

SASTAV KLAPE:

U klapi pjevaju: Marita Klarić,  Tonka Brzić, Naja Bašić, Roko Kaštela, Karlo Klarić, David Kaštela, Dino Vidaković i Bartol Vukušić Bokan.

U ovom sastavu klapa djeluje od 2021. godine.

Voditeljica klape je Iva Mustač Klarić.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
56. FDK Omiš  2022. 1. smotra dječjih klapa Srebrni omiški grdelin
UKUPNO NASTUPA 1 2022.

NAGRADE NA FESTIVALU:

Na 1. Smotri dječjih klapa u okviru 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022. klapa je u Kategoriji B (do 18 godina)osvojila prvu nagrada za osvojenih 96,00 bodova i time zavrijedila Srebrni omiški grdelin za osvojeno 2. mjesto.

KONTAKT PODACI:

Iva Mustać Klarić - 098 749 315

FOTO GALERIJA

~~~~~

Klapa Feral, 2023. godine