Otišao je naš Bože Mimica – hrvatski kulturolog, povjesničar i književnik

23.Srpanj.2024.

Kako nasloviti objavu o odlasku jednog tako jednostavnog, druželjubivog, širokogrudnog čovjeka, čovjeka širokog osmjeha i velikog srca, velikog zaljubljenika u rodni grad i Festival dalmatinskih klapa? Da li gornji naslov dovoljno govori. Bože Mimica jest naš i omiški i riječki, naš hrvatski čovjek! I ostat će takav zauvijek.
Bože je nažalost preminuo 18. srpnja, baš u završnom tjednu 58. Festivala dalmatinskih klapa, festivala čiji je bio dugogodišnji suradnik i gdje je uvijek rado dolazio. Na kraju prvog reda sektora C stajat će prazna stolica.

~~~~~

~~~~~

Omiš je temelj. Cijela ljubav prema mom gradu vezana je za kulturološka događanja, a to je prvenstveno Festival dalmatinskih klapa. Svake godine sam tu, nošen silnom željom da dođem u Omiš prije Festivala; nastojim da uvijek nešto doprinesem; pomažem godinama Festival na više načina” – prigodom jubilarnog pedesetog Festivala izjavio je Bože.

Posljednji ispraćaj bit će u petak, 26. srpnja 2024., u 9:00 sati na groblju Vrisovci u Omišu.

Osim sugrađana, prijatelja i znanaca od Bože oprostit će se njegov veliki prijatelj i kum, dugogodišnji umjetnički ravnatelj omiškog festivala i Šibenske šansone mo. Dušan Šarac uz pjesmu trostrukog apsolutnog pobjednika Omiša klape Šufit.

Još o Boži pročitajte ovdje!

Obavijest o smrti prenijeli su i portal Dalmacija Danas , portal ŠibenikNews i riječki Novi list.

~~~~~

Festivala dalmatinskih klapa Omiš upućuje obitelji pok. Bože, svojeg dugogodišnjeg suradnika, iskrenu sućut!