Deseta obljetnica muške klape “Krunik” iz Kučina

10.Srpanj.2021.

Klapa Krunik  je osnovana 2011. godine, te je ime dobila prema izvoru vode  Krunik u Kučinama. Svim je članovima  zajednička ljubav prema još  jednom  izvoru – a to je izvor klapske pisme, tradicijska klapska acapella pisma.
Članove klape veže ljubav prema pismi, a također i višegodišnja prijateljstva. Posebno se ponose klapskim susretom na Kruniku u Kučinama kojeg organiziraju od 2011.godine. Ove je godine je deseto izdanje susreta.
Na svom debitantskom nastupu na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2015-te godine osvojili su nagradu za najboljeg debitanta

Klapa “Krunik” na 55. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu izborila je nastup u završnoj večeri

a u završnoj večeri muških klapa zavrijedili i 3. nagradu publiku. Klapa je nastupila i na završnim večerima 50. i 51. Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Na natjecanju u klapskom pjevanju u Zagrebu klapa Krunik bogatija je za 3 nagrade:
– Zlatna plaketa i pobjednici kategorije A1 tradicijsko pjevanje, obvezni program
– Nagrada za najbolju izvedbu skladbe Ljube Stipišića
– Nagrada glazbenom voditelju Mariju Krniću za poseban umjetnički dojam.

Klapa je 2015.-te izdala CD pod nazivom “Kada pisma s izvora poteče”, a iste godine snimili su i spot za pismu “Podno Klisa, tvrda grada”.

Klapa Krunik ove godine (2021.) slavi desetu obljetnicu osnutka i namjerava je treći rujna obilježiti  koncertom sa gostima, ženskom klapom “Orca” iz Splita i muškom klapom “Mriža” iz Splita.

Članovi klape zahvaljuju svim bivšim članovima i ljudima šta su utkali dio sebe u ovih deset godina, te bivšim voditeljima, a to su Mario Božić, Mario Markovina i Marijo Krnić.

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa čestita klapi “Krunik” desetu obljetnicu i ulazak u završnicu 55. festivala Omiš 2021.