Deseta obljetnica muške klape “Krunik” iz Kučina

10.Rujan.2021.

Klapa Krunik  je osnovana 2011. godine, te je ime dobila prema izvoru vode  Krunik u Kučinama. Svim je članovima  zajednička ljubav prema još  jednom  izvoru – a to je izvor klapske pisme, tradicijska klapska acapella pisma.
Članove klape veže ljubav prema pismi, a također i višegodišnja prijateljstva. Posebno se ponose klapskim susretom na Kruniku u Kučinama kojeg organiziraju od 2011.godine. Ove je godine je deseto izdanje susreta.

Klapa “Krunik” na završnoj večeri 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu

Klapa je 3. rujna 2021. godine svečanim koncertom koji se održao u prekrasnom ambijentu Vrta Tusculum u Solinu proslavila deset godina djelovanja.
Gosti su bili ženska klapa “Orca” i muška klapa “Mriža” iz Splita, te hostese iz Folklornog društva Jadro u tradicionalnim nošnjama.

Klapa posebno zahvaljuje pokroviteljima Gradu Solinu i Javnoj ustanovi za kulturu -Solin. Također, zahvaljuju svima koji su utkali dio sebe u ovih deset godina klape, kako bivšim članovima i voditeljima, tako i ljudima koji im na razne načine nesebično pomažu. Ponosni su što su ostali u kolosijeku izvorne klapske pisme i nastaviti će istim putem, ovog puta s novim voditeljem prof. Rajmirom Kraljevićem.

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa klapi “Krunik” čestita desetu obljetnicu.