Festival dalmatinskih klapa u Noći muzeja 2017.

28.Siječanj.2017.

U novootvorenom izložbenom prostoru Festivala dalmatinskih klapa Omiš, u kojem se može naučiti o početcima klapskog pjevanja i Festivalu dalmatinskog klapa Omiš, u Noći muzeja  održanoj 27. siječnja posjetitelji su imali priliku dublje ući u svijet klapskog pjevanja.
Na programu je bila prigodna izložba fotografija, ugodna ćakula sa živućim akterima Festivala uz predstavljanje monografije 50 godina Festivala dalmatinskih klapa Omiš, zatim neizostavna klapska pjesma u izvedbama dječje klape “Bepo” sastavljene od učenika osnovne škole Josip Pupačić iz Omiša i muške klape “Krunik” iz Kučina. Poseban doživljaj, svojevrsni  povratak u prošlost, bila je snimka za završne večeri 29.  Festivala dalmatinskih klapa Omiš 1985.

noc-muzeja(2)

 


..:: :: ::..

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja.Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestacij u koju se uključuje sve više muzeja i gradova a broj posjetitelja prelazi broj od 70 000.