Klapa Kolapjani iz Siska – dvadeset godina djelovanja

13.Srpanj.2021.

Muška klapu Kolapjani ove godine slavi 20. obljetnicu  guštanja u dalmatinskoj klapskoj pjesmi, kako u izvornim klapskim napjevima tako i u obradama popularnih dalmatinskih pjesama. Kolapjani su tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja sudjelovali na svim značajnim klapskim festivalima, te se rado odazivaju i na humanitarne koncerte.
2014. godine su na Večeri popularnih skladbi koja se u sklopu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu krajem svibnja održala u Blatu na Korčuli, te su osvojili prvu nagradu stručnog povjerenstva za izvedbu i treću nagradu publike, a 2016.godine su osvojili „Zlatni lipin cvit“ prvu nagradu stručnog povjerenstva za najbolju izvedbu.

Zapjevali su i na maloj omiškoj pjaci, sudjelujući na Večeri novih skladbi, koja se također održava u sklopu Omiškog festivala, a sa dvije  skladbe se nalaze na CD-u ʺFDK Omiš-Nove skladbe 2018ʺ, koji je osvojio PORIN za najbolji klapski album.
Na državnom natjecanju malih vokalnih ansambala u organizaciji Hrvatskog  sabora kulture,u kategoriji slobodnih stilova i žanrova osvojili zlatnu nagradu. Iznimna je čast bila sudjelovati na klapskom natjecanju ʺDelmataʺ u Zagrebu, gdje su osvojili zlatnu nagradu u kategoriji obrada popularnih pjesama!
Putujući i pjevajući Kolapjani nastoje na najbolji mogući način predstaviti svoj rad, ali i svoj grad i županiju bez čije potpore ne bi mogli realizirati sve svoje projekte, a jedan od njihovih projekata je i SUSRET KLAPA U SISKU koji se u organizaciji Kolapjanki i Kolapjana održava u atriju kule Stari grad. 
Kolapjani se uvijek rado odazovu pozivima klapa, jer uz dobru klapsku pjesmu neizostavna su i vesela druženja.
Klapa je ostvarila ulazak u završnu večer na 55. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021.
Voditeljica klape Kolapjani je prof. Marijana Ivšić Kolić.