Klapa - BA


BIOGRAFIJA:

Klapa BA radi neprekidno od godine 1998. Razlog njihovog nastanka nije bilo prvenstvo u nogometu, već motiv, želja da pjesmom, svojim druženjem odaju počast prijatelju iz djetinjstva koji je dao svoj život za Hrvatsku u Domovinskom ratu. Ta tužna, ali i ponosom prožeta prilika ujedinjuje prijatelje i nastaje jedna predivna priča, priča o klapi dobrih prijatelja - buenos amigos,priča o klapi BA. Nakon više od 20 godina rada može se slobodno reći kako se radi o jednom klapskom čudu, koji svojim načinom pjevanja i radom ne posustaje niti malo za klapama iz Hrvatske. Čak štoviše klapa ima zaista impresivan tempo, nakon 20 godina rada i pomalo nezamisliv. Snimanje CD-a, organiziranje radionica i dovođenje maestra Joška Ćalete u Buenos Aires, organizacija Božićnog i Korizmenog koncerta te kao vrhunac organizacija i ostvarivanje prvog susreta klapa u Argentini. Njihov značaj u zajednici Hrvata u cijeloj Argentini je zaista velik. Kao čuvari kulture svojih predaka rade zaista jako puno, prenoseći i svojoj djeci ljubav prema Domovini, dalekoj ali upravo kroz kulturu i pjesmu puno bližoj.

Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu sudjelovali su 2006. godine na njegovu jubilarnom  40-tom izdanju na Večeri klapa iz iseljeništva.

SASTAV KLAPE:

Članovi Klape BA (bivši i aktivni) su: Vlado Kovač, Tomislav Frković, Adrian Barišić, Mirko Terrazas, Daniel Detelić, Branko Nadinić, Marko Frković, Tomica Trošelj, Dodo Martinović, Ivo Puches, Gustavo Boenel i Ante Vlahović.

Voditelj je Ivo Puches.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
40. FDK Omiš 2006. Večer klapa iz iseljeništva  
     
UKUPNO NASTUPA

1

2006.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA