Klapa - Figurin


BIOGRAFIJA:

Ženska klapa Figurin osnovana je u Klubu Dubrovčana u Zagrebu 2016. godine. Klapu čini osam članica - pet Dubrovkinja, dvije Dalmatinke i jedna dubrovačka nevjesta. Voditeljica klape je Dubrovkinja Paulina Đapo.

Od osnutka klapa Figurin organizira brojne, sada već tradicionalne klapske koncerte i manifestacije poput Božićnog koncerta, Feste Svetog Vlaha u Klubu, „Klu(a)pskog posvećenja proljeću“ i radionice klapske pjesme.

Klapa godinama sudjeluje na smotrama i festivalima među kojima su Festival dalmatinskih klapa u Omišu, Festival klapske pisme Posušje te Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima. Među inozemnim nastupima ističe se nastup u Sjevernoj Makedoniji povodom obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Makedonsko-hrvatskog društva u Tetovu.

Svoj najveći uspjeh klapa Figurin ostvarila je u srpnju 2021. godine kada je na Finalnoj večeri ženskih klapa osvojila drugu nagradu publike - Srebrni leut, dok je na Večeri novih skladbi izvela skladbu Onu jubav autorskog dvojca Vicka Dragojevića i Pjera Mirića, nagrađenu srebrnom plaketom.

Na posljednja dva Natjecanja hrvatske tradicijske glazbe u KD „Vatroslav Lisinski“ prema ocjenama stručnog žirija klapa Figurin osvojila je srebrnu plaketu.

U jesen 2022. godine, klapa Figurin bila je umjetnički organizator 25. obljetnice djelovanja Udruge studenata Dubrovnika Libertas u Zagrebu na kojoj je okupila mlade dubrovačke umjetnike koji su tom prilikom izveli najznačajnija djela dubrovačke kulturne baštine.

Unatoč cjelogodišnjem djelovanju u Zagrebu, klapa uspijeva pronaći vremena i za nastupe u rodnom kraju od kojih valja istaknuti nastupe u Platu, Pridvorju, Uvali Lapad i crkvi Male Braće. Posljednji nastup u Dubrovniku ujedno je i onaj najveći – u lipnju 2023. godine održale su svoj prvi cjelovečernji koncert u dubrovačkim Lazaretima.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Ana Gvozdenica
2. sopran Antonia Čoić,  Ines Šitum
1. alt Antonia Barač, Diana Čabrilo
2. alt Lucija Stahor, Domenika Marlais, Bruna Gamulin 
Glazbeni voditelj  Paulina Đapo

U klapi su pjevale Lina Beusan, Simona Mravak i Viktorija Gavranić

 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
57. FDK Omiš 2023. Završna večer ženskih klapa  
56. FDK Omiš 2022. Završna večer ženskih klapa  
55. FDK Omiš 2021. Završna večer ženskih klapa DRUGA NAGRADA PUBLIKE 
Večer novih skladbi DRUGA NAGRADA ŽIRI 
54. FDK Omiš 2020. Završna večer ženskih klapa  
53. FDK Omiš 2019. Završna večer ženskih klapa  
51. FDK Omiš 2017. Večer klapa debitanata  
     
UKUPNO NASTUPA

6

2017., 2019., 2020., 2021., 2022., 2023.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 6  
Ukupno natjecateljskih nagrada 1  
Ukupno ostalih nagrada 1  
     
Završna večer ženskih klapa 1  
2. nagrada publike 1 2021.
     
Večer novih skladbi 1  
Nagrada autorima nove skladbe    
2. nagrada žiri 1 2021.
     

KONTAKT PODACI:

Paulina Đapo - 091 589 60 59

paulina.djapo@gmail.com

FOTO GALERIJA

~~~~~

57. FDK Omiš 2023., izborna večer m/ž klapa