Klapa - Kampanel


BIOGRAFIJA:

Kroz dugo razdoblje studiranja klapa je jednostavno bila dobar odmor od učenja te ugodno druženje u studentskom domu. U razdoblju od veljače 1996. godine brojni su prijatelji i pjevači prošli kroz klapu da bi se 1999. godine njezin sastav ustalio na pet članova, a klapa počela ozbiljnije nastupati. Tadašnji ''zvonari'' bili su neizbježni Jerica Gracin i Mate Gaćina te Slaven Bolanča, Tomislav Prcela i Ante Antić. Njima se 2006. godine priključuju Nikša Antica i Miro Trgo i s ambicijama koje rastu klapa započinje svoje najplodonosnije razdoblje. Početkom 2010. Klapi se pridružuje Emil Martinović, a nakon odlaska dugogodišnjeg člana klape Slavena Bolanče novi član postao je Davor Marko Krnjak bariton i mandolina. Krajem 2013. u klapu dolazi Nado Santini novi prvi tenor, te početkom 2016. bas i gitarista Vjekoslav Hudeček.

Ne bojeći se miješanja glazbenih pravaca, stilova i naizgled nespojivih kategorija, a uz pjevačku izvrsnost svojih članova, Kampanel je na hrvatskoj glazbenoj sceni zazvonio bitno drugačije i kao takav nužno bio prepoznat ne samo od strane ljubitelja klapske pjesme već i onih koji klapama možda i nisu naročito skloni. Slijedili su brojni nastupi po glazbenim događanjima i festivalima te priznanja kritike i publike.

Klapu u dosadašnjem radu i postojanju krase brojni nastupi i koncerti u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade od kojih treba izdvojiti: trostruki pobjednici Festivala Klapa i mandolina u Opatiji 2010, 2011., 2012. i 2015. te pobjednici Festivala Klapa uz gitare i mandoline Makarska 2012. i apsolutni pobjednici 2013. Klapa je također, dobitnik Porina 2009. u kategoriji Najbolje izvedbe klapske pjesme. Klapa je uspješno proslavila 2011. godine svoju  15 godišnjicu postojanja velikim koncertom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Također, klapa je osvajač treće nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i publike na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013.

Eksperimentiranje s glazbenim kolažom nastavljeno je i tijekom rada na prvom albumu ''Aj ća volim te'' koji je Kampanel izdao 2008. godine, a koji donosi uspješnu fuziju s jedne strane dalmatinske šansone, tradicionalnog a capella klapskog pjevanja i instrumenata kao što su mandolina i gitara te s druge strane elemenata pop, rock i funky glazbe. Veliki hit sada već nažalost pokojnog Dina Dvornika ''Zašto praviš slona od mene'' u (re)interpretaciji Kampanela i samog autora zaživio je još jednom u punoj snazi hrvatskim radijskim eterom. Ništa manje nije prošla i naslovna pjesma ''Aj ća volim te'' autora Harija Rončevića, a zanimljiva je i obrada ''Bambina'' Nene Belana. Klapa je osvojila diskografsku nagradu PORIN za najbolju klapsku izvedbu pjesme ''U poju se mala'' 2009. Slijedi, koncertni album  ''LIVE in Gavella'' 2009. te krajem 2012. godine izašao je i njihov drugi studijski album ''Na putu do sna'' koji je osvojio etere brojnih radio postaja i naklonost slušatelja sa već nekoliko hitova ''Niko se ne smije kao ti'', Ča će mi Copacabana'' i ''Reci mi što''.

Klapa trenutno surađuje sa izdavačkom kućom HIT Records, od kojih skladbi je izašao prvi singl obrada pjesme  ''Moja jube lipi cvite moj'', zatim „Hajde me podsjeti na ljubav“, „Nedodirljiva“ i "Evo je lito".

SASTAV KLAPE:
1. tenor Nado Santini
2. tenori Nikša Antica, Ante Antić
Baritoni Tomislav Prcela, Davor Marko Krnjak, Mate Gaćina
Basovi Jerica Gracin, Emil Martinović, Miro Trgo
Glazbeni voditelj Emil Martinović

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
49. FDK Omiš 2015. Završna večer muških klapa  
48. FDK Omiš 2014. Završna večer muških klapa  
47. FDK Omiš 2013. Završna večer muških klapa 3. NAGRADA ŽIRI
3. NAGRADA PUBLIKE
     
UKUPNO NASTUPA 3 2013., 2014., 2015.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 3  
Ukupno nagrada 2  
Ukupno natjecat. nagrada 2  
     
Završna večer muških klapa    
3. nagrada žiri 1 2013.
3. nagrada publike 1 2013.
     

KONTAKT PODACI:

091 515 4061 - Ante

FOTO GALERIJA