Klapa - Lugarin


BIOGRAFIJA:

Klapa Lugarin započela je sa radom  jesen 2017. godine kada se nekolicina studenata Muzičke akademije u Zagrebu odlučila okupiti u klapi i početi pjevati. Primarni cilj je bio posvetiti se  tradicionalnoj klapskoj pjesmi te izvoditi što više tradicionalne napjeve, duhovne te popularne skladane klapske pjesme.  Lugarini su  zabilježili svoj prvi javni nastup na 6. festivalu studentskih klapa održanog u Kinu SC-a u Zagrebu 16.ožujka 2018. te su zauzeli 4. mjesto u ukupnom poretku po mišnjenju stručnoga žirija. Klapa nastupa na javnom snimanju HRT-ove emisije „Etno,fletno!“ 26.ožujka. 2018. u studija Zvonimira Bajsića s dvije skladbe.Članovi klape su  dolaze iz raznih krajeva Hrvatske (Rijeka, Ravna Gora, Zagreb, Šibenik, )  Na prvom natjecanju u klapskom pjevanju „Delmata“ 2019. godine klapa osvaja brončanu nagradu u kategoriji A2- tradicionalni idiom- slobodni program. Nastupili su i na 7. Festivalu studentskih klapa 2019 godine. Nastupili su u popularnoj HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro Hrvatska“

Iste godine po prvi puta su nastupili na 53. Festivalu dalmatinskih klapa – Omiš 2019. na „Večeri klapa debitanata u Bolu na Braču. Cilj klape je nastupiti u finalu Omiškog festivala. Na međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih ansambala „Lipanjski zvuci“ 2019. osvojili su srebrni lipin cvijet. Klapa je od 2020.- 2022. prestala s radom jer su gotovi svi članovi prestali pjevati zbog pandemije  koronavirusa. U proljeće 2022. klapa se ponovno okuplja te nakon održanih audicija, okuplja novi sastav. Uoči početka došašća, 26. studenoga nastupa na tradicionalnom susretu Gorana u  bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu, pjevajući na svetoj Misi, te nakon toga održava kratki koncert. Klapa nastupa na Božićnom koncertu u klubu Dubrovčana u Zagrebu. Umjetnički voditelj klape je Tomislav Poljančić, magistar muzike.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Tomislav Poljančić
2. tenor Karlo Bogatac, Robert Svetlačić
Bariton Ivan Pavao Lažeta, Mario Maleš
Bas Davor Pleadin, Tomislav Tomašić, Tomislav Sarić
Glazbeni voditelj Tomislav Poljančić

U klapi su nekada još pjevali: Josip Jakovinović, Tin Pavlić, Kristijan Martinec, Ivan Buić, Valentino Buić, Edi Vugrinec, Juraj Jug, Mihovil Katić, Nikola Bašić, Jakov Sekula, Jure Guić, Krešimir Klepo, Jerko Horš, Luka Hosu i Krešimir Keča.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa debitanata  
     
UKUPNO NASTUPA 1 2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Tomislav Poljančić - 091 534 39 57

FOTO GALERIJA