Klapa - Lugarin


BIOGRAFIJA:

Lugarin je lijepa ptica pjevica prekrasne maslinasto-žute boje, te je pod tim imenom nastala klapa koja je započela s radom u  jesen 2017. godine kada se nekolicina studenata Muzičke akademije u Zagrebu odlučila okupiti u klapi i početi pjevati. Primarni cilj je bio posvetiti se  tradicionalnoj klapskoj pjesmi te izvoditi što više tradicionalne napjeve, duhovne skladbe te skladane klapske pjesme.  Lugarini su  zabilježili svoj prvi javni nastup na 6. festivalu studentskih klapa održanog u Kinu SC-a u Zagrebu 16. ožujka 2018. te su zauzeli 4. mjesto u ukupnom poretku po mišljenju stručnoga žirija.
Klapa nastupa na javnom snimanju HRT-ove emisije„ETNO,FLETNO!“ 26. ožujka 2018. u studiju Zvonimira Bajsića s dvije skladbe. Na prvom natjecanju u klapskom pjevanju „Delmata“ 2019. godine klapa osvaja brončanu nagradu u kategoriji A2- tradicionalni idiom- slobodni program. Nastupili su i na 7. Festivalu studentskih klapa 2019. godine (4. mjesto) Nastupili su u popularnoj HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro Hrvatska“.
Iste godine po prvi puta su nastupili na 53. Festivalu dalmatinskih klapa – Omiš 2019. na „Večeri klapa debitanata u Bolu na Braču. Cilj klape je nastupiti u finalu Omiškog festivala.
Na međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih ansambala „Lipanjski zvuci“ 2019. osvojili su srebrni lipin cvijet. Klapa je od 2020.- 2022. prestala s radom jer su gotovi svi članovi prestali pjevati zbog pandemije  koronavirusa.
U proljeće 2022. klapa se ponovno okuplja te nakon održanih audicija, okuplja novi sastav različitih dobnih skupina. Probe redovito održava u prostoru društva Goranin u Zagrebu. Uoči početka došašća, 26. studenoga nastupa na tradicionalnom susretu Gorana u  bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu, pjevajući na svetoj Misi, te nakon toga održava kratki koncert.
Klapa nastupa na Božićnom koncertu u klubu Dubrovčana u Zagrebu te na klapskom korizmenom koncertu u crkvi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkom Voltinom. Klapa je nastupila kao gost u revijalnom dijelu 14. međunarodnog natjecanja zborova Zlatna lipa Tuhlja. Predstavili su se također zagrebačkoj publici na posljednjem  koncertu obnovljenog Zagrebačkog klapskog ciklusa u dvorani Novinarskog doma, u lipnju 2023.  Nastupili su po prvi puta na izbornim večerima 57. FDK Omiš 2023. Nastupili su na 20. jubilarnom izdanju smotre klapa „klape va Mandraće“ u Voloskom. Klapa redovito nastupa na Božićnom i korizmenom koncertu zagrebačkih klapa. Održali su samostalni koncert u gradu Čabru. Klapa povremeno surađuje sa stručnjacima klapske pjesme: prof. dr. sc. Markom Rogošićem i Androm Bojanićem.
Članovi klape  dolaze iz raznih krajeva Hrvatske (Rijeka, Ravna Gora, Peračko Blato kraj Ploča, Siverić, Split).
Umjetnički voditelj klape je Tomislav Poljančić, magistar muzike..

SASTAV KLAPE:
1. tenor Tomislav Poljančić
2. tenor Karlo Bogatac, Robert Svetlačić
Bariton Nikola Gašpar,  Ivan Odak
Bas Tihomir Luković, Petar Peko
Glazbeni voditelj Tomislav Poljančić

U klapi su pjevali: Valentino Buić, Tin Pavlić, Juraj Jug, Jerko Horš, Luka Hosu, Davor Pleadin, Tomislav Sarić, Ivan Pavao Lažeta, Alojz Zaborac i Andre Peribonio.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
57. FDK Omiš 2023. Izborna večer m/ž klapa  
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa debitanata  
     
UKUPNO NASTUPA 2 2019., 2023.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Tomislav Poljančić - 091 534 39 57

FOTO GALERIJA

~~~~~